Mrs. Lipton meggyes lepénye

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj/margarin
  • 4 tojás
  • 15 dkg kristálycukor + 10 dkg porcukor
  • 80 dkg magozott meggy

Elkészítés:

Először a meggyet összekeverjük a porcukorral és állni hagyjuk. A tésztához a vajat/margarint a kristálycukor felével habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A tojások fehérjét a maradék kristálycukorral fényesre verjük és óvatosan belekeverjük a margarinos keverékbe. Beleszórjuk a lisztet is és vigyázva összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe terítjük, tetejét megrakjuk a kinyomkodott meggyel. Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon fél óra alatt megsül. Amint kivettük a sütőből, megszórjuk a tetejét kristálycukorral. Nagyobb (sütő-méretű) tepsiben süssük, hogy ne legyen túl vastag!

Hasonló receptek

Gesztenyés kókusztekercs

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Puncs szelet

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Túrógombóc

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: