Almás csirkeleves
Hozzávalók:
- 4 személyre
- 1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg)
- 2 közepes nagyságú borízű alma
- 1 dl tejföl
- 1-1 evőkanál kristálycukor és liszt
- só
- késhegynyi őrölt fahéj
- ízlés szerint törött fehér bors.
Elkészítés:
a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom. A csirkeaprólékot puhára főzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.
Hasonló receptek
Szalonnás burgonyaleves
Leves, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldborsóleves
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes