Almás csirkeleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre
  • 1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg)
  • 2 közepes nagyságú borízű alma
  • 1 dl tejföl
  • 1-1 evőkanál kristálycukor és liszt
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • ízlés szerint törött fehér bors.

Elkészítés:

a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom. A csirkeaprólékot puhára főzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.

Hasonló receptek

Szalonnás burgonyaleves

Leves, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkés sóskaleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Zöldborsóleves

Leves, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Új keresés

Válasszon diétát: