Zöldborsóleves
Hozzávalók:
- 20 dkg friss zöldborsó (vagy mélyhűtött borsó)
- 1 db sárgarépa
- 1 fej petrezselyem gyökér
- 1 csomag petrezselyem
- kevés olaj
- 1 csapott kiskanál liszt
Elkészítés:
A megtisztított zöldborsót, zöldségeket, apróra vágott petrezselymet, egy lábasba tesszük az olajra és annyi meleg vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek belekeverem a lisztet, amit előtte egy kis meleg vízzel elkeverek, hogy ne legyen csomósodjon meg a levesbe és szépen elkeverem. Energiaérték/ adag: 200kcal, szénhidrát. 30g
Hasonló receptek
Selymes gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Zöld zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes