Mazsolás borkrémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 5 dl fehérbor
  • 1 citrom (leve és héja)
  • 8 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg mazsola
  • egész fahéj
  • szegfűszeg

Elkészítés:

A bort 3 dl vízzel felforraljuk úgy, hogy beletesszük a citrom héját és levét, néhány szem szegfűszeget és az összetört fahéjat. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a felforrósított, de nem forralt bort óvatosan hozzákeverjük. Ügyeljünk arra, nehogy összekapja. Ismét visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. A mazsolát borban puhára áztatjuk. A borkrémlevest átszűrjük, belekeverjük a megpuhult mazsolát és jól lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Hasonló receptek

Mandulaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Egzotikus lencseleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Egres leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: