Töltött körték joghurtos szósszal

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Gluténmentes, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 körte
  • 150 ml vörös szőlőlé
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szelet kétszersült
  • 50 g marcipán
  • 50 g aszalt sárgabarack
  • 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
  • 2 evőkanál mazsola
  • fél citrom leve
  • fahéj#A joghurtos szószhoz: 1 doboz natúr joghurt (150 g)
  • fél citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromfű

Elkészítés:

A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki és kissé mélyítsük ki a magház helyét. A szőlőlevet a rúd fahéjjal forraljuk fel. Adjuk hozzá a körtéket és lefedve 20 percig főzzük. A pirítósokat durván morzsoljuk szét. A marcipánt és a sárgabarackot aprítsuk fel. Mindezt keverjük össze a pisztáciával, a mazsolával, a citromlével és a fahéjjel. A pisztáciának csak a belsejét aprítsuk fel, héj nélkül. A körtéket vegyük ki, csöpögtessük le és hagyjuk kissé kihűlni. Osszuk el rajtuk a marcipános masszát. A joghurtba keverjük bele a citromhéjat, a vaníliáscukrot és az apróra vágott citromfüvet.

Hasonló receptek

Diós-meggyes rakott kifli

Desszert, Közepes

Keringési problémák, Mogyorómentes

Képviselőfánk

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Londoni szelet

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: