Alma csatni 2.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj/vaj
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 teáskanál fahéj
- 1-2 chili paprika
- morzsolva
- 6 hámozott
- kockára vágott alma
- 6 evőkanál cukor
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
A felforrt vajban megpirítjuk a római köményt. Ha megcsapott az illata, jöhet a fahéj és amikor már ez is úgy forr, mint a sült krumpli, tegyük bele a paprikát, hogy még jobban piruljon. Végül az almát is keverjük el jól benne. Adjuk hozzá a vizet és a sót, majd fedjük le és 5 percig hagyjuk főni. Adjuk hozzá a cukrot is és időnként keverjük meg, míg üvegesre nem fő az alma és el nem fő a leve. Különösen pikáns íz varázs képzelhető el, ha az édes-csípős alma csatnit sós juhsajtra rétegezzük.
Hasonló receptek
Bundás kenyér sütőben
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Mogyoróhagymás-tárkonyos sárgarépakonzerv
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Padlizsánkrém 1.
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Allergia, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Mogyorómentes