Zöldségleves kókusztejjel

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl kókusztej
  • 1 csirkemell
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 fej saláta
  • 2 csokor retek
  • 1 mokkáskanál curry
  • fél-fél mokkáskanál őrölt szerecsendió és cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

Húslevest főzünk a kockából 1 liter vízben, majd félretesszük. A finomra vágott hagymát egy fazékban, a vajban megfuttatjuk, felöntjük a húslevessel, a kókusztejjel, beletesszük a csirkemellet és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és fél óráig közepes lángon, gyöngyöztetve főzzük. A csirkét kiszedjük, a húst leszedjük a csontról és vékony csíkokra vágjuk. A levest összeturmixoljuk, majd újra felforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt meg a tojássárgáját és félretesszük hűlni. A csirkehúst egy tálban jól összeforgatjuk a curryvel, a szerecsendióval, a cukorral meg az olívaolajjal és fóliával lefedve tálalásig hűtőben tartjuk. Leveleire szedett salátát csíkokra, a retket vékony karikákra vágjuk. A levest tányérokba adagoljuk és elosztjuk bennük a csirkehúst meg a zöldségeket.

Hasonló receptek

Savanykás leves

Leves, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Káposztaleves fűszeres csirkemájjal

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Cukkini-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: