Zöldséggel körített juhtúrós tojástál

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 120 g juhtúró
  • 4 kemény tojás
  • 40 g zöldbab párolva
  • 80 g céklasaláta nyersen
  • 60 g nyers káposztasaláta
  • 80 g párolt sárgarépa
  • 40 g uborkasaláta
  • fűszerek: só
  • barnacukor
  • ?rölt fehérbors
  • ?rölt kömény
  • gyömbér
  • kurkuma
  • bazsalikom
  • majoránna
  • lestyán
  • tárkony
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • almaecet
  • napraforgóolaj

Elkészítés:

A zöldbabot, a sárgarépát a fűszerekkel és sok vöröshagymával megpároljuk. Az uborkát alaposan megmosva, héjastól meggyaluljuk és csak annyi sóval sózzuk le, hogy ne kelljen kinyomkodni, utána ízlés szerint barnacukorral, almaecettel, őrölt fehérborssal ízesítjük és beleteszünk két gerezd apróra vágott fokhagymát. Cseppenthetünk rá pár csepp hidegen préselt napraforgóolajat. A céklát csíkokra gyaluljuk vagy lereszeljük, megsózzuk, őrölt fehérborssal megszórjuk és finomra vágott hagymakockákkal ízesítjük, ezután almaecettel meglocsoljuk. Tehetünk hozzá gyalult retket is. A nyers káposztasalátához őrölt vagy egész köménnyel sós, cukros, borecetes salátalevet adunk. A keményre főzött tojásokat félbevágjuk, a juhtúrót összedolgozzuk a tojás sárgájával, majd visszatöltjük a tojások fehérjébe. Tálaláskor a zöldségféléket a megadott arányban körberakjuk, a töltött tojásokat közepére helyezzük. Díszíthetjük snidlinggel, paradicsommal is.

Hasonló receptek

Háromízű pástétom

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Sütőtökkel töltött krumpli

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt 2.

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: