Fánk

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 dkg friss élesztő
  • 1/4 pohár cukor
  • 1 és 1/4 pohár tej
  • 2 tojássárgája
  • 3 pohár coelipan liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • csipet só

Elkészítés:

Kenyérsütő segítségét is igénybe vesszük: Bepakoljuk a tartályba a hozzávalókat és benyomjuk a gépen a tésztagyártó programot. Amikor lejár, a tésztát olajos gyúrólapra tesszük és szétlapítjuk 2-3 cm vastagra. Egy muffinlyuk méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Beletesszük a muffinformába és langyos sütőben hagyjuk pihenni 15 percet, majd 150°C-on légkeveréssel sütjük 10 percig. Utána kiszedjük a formából az átsült, szinte még fehér fánkokat és nagyon forró olajban mindkét oldalukat pár másodperc alatt aranyszínre égetjük.

Hasonló receptek

Diétás túrógombóc (Kb. 16 darab)

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes

Meggyes-rumos rakott piskóta

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Joghurtos gyümölcssaláta

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: