Császármorzsa

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • kb. 10 dkg kukoricadara
  • 1-2 evőkanál rizsliszt
  • vaj/margarin/olaj
  • vaníliás cukor
  • 2-3 dl tej
  • porcukor
  • mazsola
  • 2 tojás
  • lekvár

Elkészítés:

A kukoricadarát kb. 1 dl tejjel meglocsoljuk és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojásfehérjéket felverjük egy kevés sóval és cukorral, majd a tojások sárgáját hozzáadjuk a kukoricadarához, a rizsliszttel együtt és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A masszát simára keverjük, majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot, végül a beáztatott mazsolát. Egy nagy átmérőjű nyeles serpenyőben kb. 2-3 dkg vajat felforrósítunk és a masszát beleöntjük, mintha palacsintát sütnénk belőle. Ha az alsó része összeáll, akkor egy fakanállal óvatosan el kezdjük kevergetni, felaprózni a lesült alsó felének a felkaparásával. Mindezt addig csináljuk, amíg az egész massza át nem sül, megszilárdul és picikét megpirul (kb. 20 perc). A végén lekvárt teszünk rá és meghintjük porcukorral.

Hasonló receptek

Joghurttorta (liszt és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Darált keksz kukoricalisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Stíriai metélt

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: