Zöldségfalatkák olaszosan
Hozzávalók:
- 4 adaghoz: 500 g friss zöldség ízlés szerint válogatva az alábbiakból: sárgarépa
- kígyóuborka
- kaliforniai paprika
- zöldpaprika
- fürtös paradicsom
- hónapos retek
- édeskömény
- 200 g vékonyra szeletelt füstölt sonka
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- tengeri só
- ízlés szerint pirított kenyérkockák.
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, ízlés szerint szeleteljük fel mindet. Kisebb tálkába öntsük az olívaolajat, a balzsamecetet és sózzuk meg. A zöldségfalatkákat ebbe a sózott mártásba mártogathatjuk. Kínáljunk mellé pirított kenyérkockákat és sonkaszeleteket, de akár kis szendvicseket is formázhatunk belőle, amelyeket fogpiszkálóval rögzíthetjük. Energia: 262 kcal, Szénhidrát: 4,3 g, Fehérje: 9,8 g, Zsír: 22 g
Hasonló receptek
Keksz alatt sült tonhal
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes