Gombás máj, mindenféle zöldséggel
Hozzávalók:
- 70 dkg sertésmáj
- 30 dkg champignon gomba
- 2 zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 20 dkg hagyma
- 8 dkg olaj
- egy kevés worcester-szósz
- 1 teáskanál erős pirospaprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- só
- bors
- egy csipet majoránna
- egy kevés marhahúsleves felönteni
- apróra vágott petrezselyemzöld
- megszórni
Elkészítés:
A paradicsomot rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a bőrét, majd a magját eltávolítva kockára vágjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk. A paprikát szintén kockákra vágjuk. A májat megtisztítjuk, szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olaj kétharmadát. Ebben a hagyma felét aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a májat és vele együtt tovább pirítjuk. Egy kevés Worcester-szósszal, borssal, majoránnával ízesítjük, kivesszük az edényből és melegen tartjuk. A maradék olajat beleöntjük a serpenyőbe, majd megpirítjuk benne a maradék hagymát és a gombát. Sóval, borssal, sűrített paradicsommal és pirospaprikával ízesítjük. Tovább pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és egy kevés húslevest, majd a májat visszatéve, az egészet együtt kis lángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Szükség esetén még egy kis Worcester-szósszal és sóval utánaízesítjük. A májat szépen tálra rendezzük, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, hagymás burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Hasonló receptek
Sertéssült tejszínes-mustáros almával
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött túrópalacsinta
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Batyuban sült halfilé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák