Húsos lencseleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 2 l húsleves
  • 1 csomó leveszöldség
  • babérlevél
  • kakukkfű
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • ecet
  • őrölt bors
  • 8 virsli

Elkészítés:

Főzés előtt a lencsét fél órára beáztatjuk, majd vízzel teli fazékba feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk és hozzáadjuk a lencséhez adjuk. A babérlevéllel és a kakukkfűvel fűszerezve puhára főzzük. Közben a szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. A virslikarikákat is megpirítjuk, majd az egészet a leveshez adjuk. Végül ecettel, sóval és borssal ízesítjük.

Hasonló receptek

Májas csirkeleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Raviolis leves

Leves, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Murai halászlé

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: