Avokádós rákkoktél

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg garnélarák (konzerv)
  • 1 avokádó
  • egy csokor petrezselyem
  • fél citrom leve
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. brandy
  • fél ek. borecet
  • fél ek. mustár.

Elkészítés:

Az avokádót megmossuk, félbe vágjuk, a magját kiszedjük, majd kikaparjuk a belsejét (nagyjából 1 cm vastag maradjon a fala), és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Az aljából levágunk egy darabkát, hogy stabilabban álljon. A rákkonzervet átszűrjük, majd a kikapart avokádóhúshoz adjuk. Az olívaolajból, a tojássárgából, a brandyből, a mustárból és a borecetből krémet keverünk, enyhén sózzuk, fehérborssal meghintjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A masszát ráöntjük az avokádós rákokra, végül a keveréket a kivájt avokádókba töltjük. A tányért díszíthetjük egy-két petrezselyemlevéllel, citromkarikával, és néhány garnélarákkal.

Hasonló receptek

Házi sajt- finn recept

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrógolyók

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tojásos füstölt lazac

Előétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: