Avokádós rákkoktél
Hozzávalók:
- 15 dkg garnélarák (konzerv)
- 1 avokádó
- egy csokor petrezselyem
- fél citrom leve
- 4 ek. olívaolaj
- 1 tojássárgája
- 1 ek. brandy
- fél ek. borecet
- fél ek. mustár.
Elkészítés:
Az avokádót megmossuk, félbe vágjuk, a magját kiszedjük, majd kikaparjuk a belsejét (nagyjából 1 cm vastag maradjon a fala), és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Az aljából levágunk egy darabkát, hogy stabilabban álljon. A rákkonzervet átszűrjük, majd a kikapart avokádóhúshoz adjuk. Az olívaolajból, a tojássárgából, a brandyből, a mustárból és a borecetből krémet keverünk, enyhén sózzuk, fehérborssal meghintjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A masszát ráöntjük az avokádós rákokra, végül a keveréket a kivájt avokádókba töltjük. A tányért díszíthetjük egy-két petrezselyemlevéllel, citromkarikával, és néhány garnélarákkal.
Hasonló receptek
Házi sajt- finn recept
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrógolyók
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tojásos füstölt lazac
Előétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes