Zöldséges tepsis burgonya
Hozzávalók:
- 4 adaghoz: 0,5 kg burgonya
- 0,3 kg mirelit zöldségkeverék
- 0,3 kg csirkemell
- olívaolaj
- fűszerek (chili
- oregánó
- kakukkfű
- rozmaring
- só
- bors)
- 10 dkg trappista sajt (opcionális)
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben, héjában előfőzzük, a csirkemellet és a zöldségeket a fűszerekkel, kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Ha a burgonya meghűlt, meghámozzuk, majd belekarikázzuk a felét az enyhén kiolajozott tepsibe. Rákanalazzuk a zöldség felét. Meghintjük egy kevés sóval, borssal.
Erre aztán jöhet megint egy réteg burgonya, majd a maradék zöldség. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és mehet is a sütőbe. Előmelegített sütőben, alacsony fokozaton kb. 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Egy adag energiatartalma: 311 kcal, Szénhidrát: 77 g
Hasonló receptek
Spenótkrémleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Curry-s csirke mandulás rizssalátával
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldségpogácsa sütőtökös raguval
Főétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Laktózmentes