Almás burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 600 g burgonya
- 400 g alma
- 100 g trappista sajt
- 50 g vöröshagyma
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 kávéskanál mustár
- só
- fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük, a megfőzött almát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük. A karikákra vágott burgonyát, almát, vöröshagymát összekeverjük és leöntjük a citromléből, olajból, mustárból, sóból, készített salátaöntettel. A végén keverjük össze a kis kockákra vágott sajttal. Lehűtve fogyasszuk. Díszíthetjük friss zöldpetrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Hasonló receptek
Sajtos saláta pulykasonkával
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Halsaláta 2.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal
Saláta, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes