Almás fánk
Hozzávalók:
- Fél dl víz
- 10 dkg Ráma margarin
- 15 dkg rétesliszt
- 3 db tojás
- 60 dkg alma
- 5 dkg diabetikus baracklekvár
Elkészítés:
A vizet a margarinnal felforraljuk, miközben folyamatosan kevergetjük, beleadagoljuk a lisztet. A tűzön hagyjuk, tovább keverjük mindaddig, még a tészta az edény falától el nem válik. Ha kész, levesszük, és langyosra hűtjük, majd egyenként beledolgozunk három tojást, és simára dagasztjuk.Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és nyolc egyforma négyzetet vágunk ki belőle. Az almákat megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk, és a lyukakba baracklekvárt csepegtetünk. A négyzetekbe egy-egy almát helyezünk és a tészta négy csücskét összefogva belecsomagoljuk az almákat egy kivajazott tepsibe. Egymás mellé helyezzük őket, és előmelegített sütőben 5 percig teljes lángon (a legmagasabb hőfokon), majd takarékon pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Sütőtökös torta naranccsal és dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Joghurtfagyi
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos gyümölcssaláta
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes