Aludtejes burgonyapogácsa

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg zsír
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl aludtej vagy kefír
  • 25 dkg főtt
  • áttört burgonya
  • fehér bors

Elkészítés:

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt és az aludttejet. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. Rászórjuk a burgonya 1/3-át. Három részre összehajtva pihentetjük. A műveletet 25 percenként még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. Tizenöt perc pihentetés után felvert tojással megkenjük és pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Fahéjas szívek

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Londoni szelet

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Somlói galuska

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: