Diós szárnyas-krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg finomra darált dió
  • 1 evőkanál durvára vágott dió
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csapott teáskanál currypor
  • 1 késhegynyi törött fekete bors
  • 5 dkg cérnametélt
  • só.

Elkészítés:

A megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzöm és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom. 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom. Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt tésztát, majd rámerem a forró levest és meghintem a durvára vágott dióval.

Hasonló receptek

Csirkehúsleves póréhagymával

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Camembert krémleves

Leves, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Citromos-kefíres brokkolileves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: