Tiroli máj
Hozzávalók:
- 45 dkg sertésmáj
- 4 dkg zsír
- 10 dkg vöröshagyma
- 3 dkg szalonna
- 1 dl zöldségleves
- 1 ecetes uborka
- 1,5 dl tejföl
- só.
Elkészítés:
A májat vékony szeletekre vágjuk és egyik oldalát lisztbe mártjuk. Nagyon kevés olajon, a lisztes felét megpirítjuk. Közben egy másik edényben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, s ebben üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. Felöntjük a levessel és beletesszük az apróra vágott ecetes uborkát. Só, tejföl hozzáadásával mártássá főzzük. Ha elég sűrű, beletesszük a máj szeleteket és 5-10 percig, lassú tűzön pároljuk. Melegen, burgonyával tálaljuk.
Hasonló receptek
Töltött csirke olaszosan
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykamáj zöldborsóval
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Afrikai harcsafilé tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes