Birsalmás csirkemáj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 8 csirkemáj
  • 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 teáskanál cukor
  • ízlés szerint só és törött fekete bors
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg.

Elkészítés:

A füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta. Ezután hozzáteszem a meghámozott, kicsumázott és vékony gerezdekre szeldelt birsalmát. Pirítom néhány percig, majd megsózom és fűszerezem. Ezután a birsalmát kiveszem a serpenyőből és melegen tartom. Helyére dobom az előzőleg lisztben megmártott csirkemájakat és erős tűzön, hirtelen mindkét oldalán lepirítom. A májhoz teszem a birsalmát, összeforralom és a birsalma savanyú ízét csöpp cukorral szelídítem. Párolt rizs illik mellé. Csak a tányéron sózom.

Hasonló receptek

Gombás - sajtos pulykamell

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almával töltött pulyka

Húsétel, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Tejszines sajtos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: