Ázsiai gombás-húsos fasírt
Hozzávalók:
- 14 dkg fafülgomba (szárított)
- 15 dkg üvegtészta
- 70 dkg sertéshús
- 3 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mogyoróhagyma
- 2 tojás
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 8 salátalevél
- 4 mentalevél
- őrölt bors
- só#A tetejére szójaszósz
Elkészítés:
A gombát 30 percig langyos vízben, az üvegtésztát 30 percig langyos, sós vízben áztatjuk. A húst apróra vágjuk, majd robotgéppel a gombával együtt összedolgozzuk. A tojásokat 1 evőkanál szójaszósszal és csipetnyi borssal felverjük, majd beletesszük a reszelt répát, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a húsos keveréket. Kis golyókat formálunk belőle és az olajban aranyszínűre sütjük. A tésztát megfőzzük. A tányérokat salátalevéllel kibéleljük, erre adagoljuk a tésztát, rárakjuk a fasírtokat, a szójaszósszal leöntjük és mentalevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Borjúérmék spárgával
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Pulykamáj narancsos rizzsel
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spárgatökös pulykaragu
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes