Zöldséggel töltött csirkecombok

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 100 g sárgarépa
  • 50 g petrezselyemgyökér
  • 50 g zellergumó
  • 50 g zöldborsó
  • 50 g zöldbab
  • 2 tojás
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az előkészített és kockára vágott zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A csirkecombok bőrét fellazítjuk: a combokat úgy tesszük a vágódeszkára, hogy a bőr felül legyen. A bőr alá nyúlunk és egészen az alsó comb végéig a bőrt elválasztjuk a hústól a comb felső részén. A zöldségeket, a tojást, a fűszereket összekeverjük, a fellazított bőr alá töltjük és a nyílást erős fogvájóval, kihegyezett hurkapálcikával lezárjuk. Vigyázzunk, ne töltsünk bele túl sokat, mert sütés közben kirepedhet a bőr a keletkező gőz hatására! Sózzuk és kevés zsiradék hozzáadásával, időnként locsolgatva megsütjük. Köretként salátát, párolt rizst adhatunk mellé.

Hasonló receptek

Tejfölös-túrós csirkemell tepsiben sütve

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Zöldséges hal

Húsétel, Közepes

Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Laktózmentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Halas kapros ragu

Húsétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: