Ananászos-sonkás rizssaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg hosszúszemű rizs
  • őrölt fehér bors
  • 1-1 piros és zöld húsú paprika
  • 1 kis fej fodros saláta
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg ananászbefőtt
  • 150 g majonéz
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom

Elkészítés:

A rizst enyhén sós vízben - ügyelve arra, hogy szét ne főjön - puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet és hagyjuk teljesen kihűlni. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és vékonyan felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával szárazra lapogatjuk és falatnyi darabkákra tépkedjük. Az újhagymát megtisztítjuk, majd egy kevés zöldjével együtt, rézsútosan felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük és néhány levélke kivételével finomra aprózzuk. A sonkát vékony csíkokra szeljük, az ananászt leszűrjük és apróra vágjuk. A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízlés szerint citromlével, sóval, fehér borssal, végül a petrezselyemmel. A salátát lapos tál aljára szórjuk. Az összes felaprózott hozzávalót lazán a rizshez keverjük és a salátaágy tetejére halmozzuk. Bevonjuk a majonézmártással, végül a vékony gerezdekre vágott citrommal és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze.

Hasonló receptek

Tonhalas paradicsomsaláta

Saláta, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sajtsaláta almával

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Vérbővítő saláta

Saláta, Könnyű

Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: