Mit tegyek a seprűvénákkal?

Huszonévesen rengeteg hajszálér van a lábamon, és azt hiszem visszerem is van már. Ezzel ilyen életkorban mit kellene kezdenem? Az apró hajszálerekre alkalmazható a lézeres kezelés?

WEBBeteg szakértő válasza a seprűvéna témában

A visszerességre való hajlam örökölhető, mely valószínűleg az ön esetében is így történt, ezért jelentkeztek ilyen fiatal korban a tünetei. Az erek fala kötőszövetből épül fel, melynek a meggyengülése az erek kitágulásához vezet.

Megelőzésre ajánlott rugalmas gumiharisnya vagy pólya viselése. Ha már kialakult az elváltozás, akkor többféle sebészi vagy egyéb kezelési mód is létezik. Az egyik ezek közül a lézerterápia, mely hatékony, kis fájdalommal jár, azonban drága.

WEBBeteg szerkesztőség
Itt kérdezhet
Kérdés: 2009-07-19 15:32:08 ; Megválaszolva: 2009. július 19., 15:32

CIKKAJÁNLÓ
Férfi inkontinencia
Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
Tiszta orrok, nyugodt napok
Lábszárfekélyről akkor beszélünk, amikor az alsó végtagot borító bőrfelszín folytonossága megszakad s a keletkezett hámhiány legalább hat héten keresztül fennál...
A visszérbetegség kivizsgálása a beteg számára fájdalmatlan. Egyszerű és gyors vizsgálatokkal feltérképezhetőek azok az érszakaszok, amelyek elégtelen működése ...
A dagadt, fáradt vagy elnehezült lábak az első jelei annak, hogy a vénás rendszer nem működik megfelelően. Ha már kialakult a visszértágulat, a panaszok a meleg...
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Tisztelt Doktor nő! Érdeklődni szeretnék, hogy kéthegyű szívbillentyű elégtelenség illetve prolapsus esetén lehet-e kompressziós harisnyát hordani felületes vi...
Tanácsot szeretnék kérni. Ismerősöm 5 éve viszérrel műtött lábszára estére csúnyán bedagad és fáj is. Bokája fölött a lábszáron kb. 10 cm hosszan (kb 2 cm szél...
Kedves Doktor/Doktornő! 17 éves koromtól kezdve aranyérrel küszködök, legútóbb fél éve volt, elég sokáig, majdnem kerek 2 hónapig. Gyógyúlásomat a medencefené...
Édesanyám bal bokája fölött tenyérnyi pirosas barnás folt jelent meg a nyár közepén.természetesen orvosi vivzsgálatokon, ultrahang, vettünk részt, trombust nem ...
Tisztelt doktor úr / doktor nő! A Trental-t 22 éve szedem, (írta ki a doktor úr, kórházi kivizsgálás után) fülzúgás miatt. A Nebilet-et 14 éve szedem, szapora s...