Urulógia vagy más?

Üdv. Már írtma korábban. Mivel nem tudom, hogy ön látja-e a korábbiakat ezért belinkelem. https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/urologia/64396 https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/urologia/64397 A helyzetem most. Az első urulógiai látogatásom óta az időnként elmúló, majd jelentkező fájdalmak miatt visszamentem. Az orvos megvizsgált kézzel, és mivel mondtam neki hogy terheléstől függetlenül érzek fájdalmat így nagynehezen elküldött ultrahangra. Ez a vizsgálat egy here-, illetve hasiultrahangot takart ( alhasit ). Fura volt, hogy az epémről kaptam infót, a hugyhólyag lágyék prosztatáról semmit, még azt sem, hogy jó. Az edzésekből nagyon visszavettem, a kerékpározás még megvan. Hirtelen terheléskor sem érzek fájdalmat, semmit. Viszont, van amikor előjön, akkor a here szinte ami a legkevésbé fáj, a leginkább pedig a mellékherém. Jobb oldalt úgy érzem, hogy az egyik ér ( " vezeték" ) olyan vastagságú amihez még hasonló sincs a baloldalon. Emellett tuti, hogy bedagad vmennyit a mellékhere. Ilyenkor ülni is kényelmetlen, kerékpározni pedig grimaszolással megy csak. Kényelmetlenséget okoz, nagyon. Az ultrahangon a mellékhere cisztát vették észre, ami nem változott azóta semmilyen értelemben. Ezenkívül mindent rendben találtak. Ha jelentősebb a fájdalom akkor nagyon ingerült vagyok, levert és nem úgy szólok oda az embereknek ahogy megérdemelnék, és már nagyon unom hogy hol előjön hol elmúlik és nem gyógyulok meg, sérvkapuval sem volt semmi gond, pedig annyira nézte a doktor, hogy majdnem"beszakadtam". A járás mágcsal elmegy, de kellemetlen. Átnyilalás van baloldalra is és lágyékba is, de a fájdalom, ami ha rámjön a 3-6napos fázisa akkor sokszor éles és erős. Nem mondom, hogy kétségbe vagyok esve, de lerombolólag hat, hogy ráveszem magam, hogy elmenjek orvoshoz, amit már sokan meg sem tesznek, mert ciki a helyzet, vagy makacsság miatt, és összesen 3x voltam és annyival lettem elküldve, hogy gyógyszeres kezelés nem javasolt, abban maradtunk, hogy biztos a kemény nyereg. ( a problémám, hogy ezzel a nyereggel tavaly fél év alatt 1500km-et tekertem és semmi bajom nem volt ). Súlyokkal is foglalkoztam nagyobbakkal és akkor sem volt semmi bajom. A fájdalom jellegéből kiindulva, és hogy mostmár pontosan betudom határolni a jobb mellékherére és a másodlagosan a mellékhere és hasfal alja közötti részre, de kevésbé lágyékra, nem lehet olyan gyulladás, ami nem járna lázzal, mert hol előjön, hol eltűnik de nem teljesen? És ez megy már hónapok óta. Legalább egy antibiotikum próbát megkísérelhettünk volna, ha úgy engedett el, hogy lehet... ilyen szóval pontos ok nélkül, és visszatérő betegként. Nem lenne érdemes egy próbát tennem házi orvossal feliratott antibiotikum szedésével, amikor a fájdalom előjön? ( gyulladt torokhoz hasonló az érzékenység ) Vagy hova forduljak, mert oda már nem szeretnék visszamenni, más szakterület, vagy más intézmény? Amikor bedagadtnak érzem a mellékherét akkor a herémet is dagadtabbnak érzem. Valamint a herén a mellékhere jelentősen kivehető, majdnem 2x akkora mint a bal, ez ha lappang a fájdalom akkor arányosra visszaáll. Tány hogy nagyon kemény a nyergem, és legutóbb egy 8km-es tekerés után jött elő erősen, de már előtte is fájt. Ha kapok érdemi választ, irányítást, tanácsot azt megköszönöm. ( JNSZ megye )

▼ hirdetés

Dr. Szegedi Krisztián válasza a herefájdalom témában

Nem derült ki számomra, hogy volt-e vizelettenyésztése, esetleg prostata váladékból vett tenyésztése. Egy krónikus prostatagyulladás okozhat ilyen jellegű tüneteket. Javaslom keressen fel újra egy urológiai szakrendelést. Addig is javaslom kezdjen el szedni rozspollen kivonatot, mely jelentősem enyhítheti panaszait.

Dr. Szegedi Krisztián
Dr. Szegedi Krisztián
urológus
Itt kérdezhet
Kérdés: 2010. július 21., 19:29 ; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 09:38

CIKKAJÁNLÓ
Merevedési probléma
Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.
Egyéves kor alatti fiú csecsemőkben gyakori, jóindulatú, jó prognózisú elváltozás a vízsérv (hydrocele). Legnagyobb veszélye abban áll, hogy nyomást gyakorol a ...
Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a herevisszér-tágulattal (varicocele) kapcsolatban.
Mi okozhat azoospermiát? Mik a rizikófaktorok? Milyen jelek utalnak rá? Miből veheti észre a páciens, hogy nála fennáll ez az állapot? Milyen vizsgálatokkal mut...
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja,a nemi szerven,a húgycső körül,mind a két oldalon egy halványpiros folt jelent meg.Az elmúlt időszakban ez a folt nagyobb lett,...
Magán urológust felkerestem ez volt a status: ép herék, fityma bőr heges Diagnózis:fitymatúltengés erre elocom kenőcsöt írt de nem használt.. Az lenne a kérdé...
Kedves Doktor ur! Parom problemajaval kapcsolatban jelentkezem, mert o egyelore nem akar orvoshoz fordulni. Szex kozben ujjal szoktam ingerelni a prosztatajat...
jònapot! Az iránt érdeklődöm, hogy volt ma egy schloffer műtétem, és sajnos nem tudom, hogy mi a teendő ezután. Mikor lehet menni pisilni, lehet e fürödni és me...
Tisztelt Doktor Úr! Abban a témában szeretném kikérni az Ön véleményét, hogy időnként akadozó vizelést tapasztalok (ez már régebb óta, majdnem 1 éve visszatérő...