Szedhet-e 6hetes terhes Diclofenac duót vagy Voltaren Dolót?

Becsípődött a derekam és nem tudom hogy szedhetek-e rá gyógyszert? Kérném ha igen legyen szives meg írni hogy milyet? Köszönöm.

▼ hirdetés

Dr. Deli Tamás válasza a fájdalomcsillapítás témában

Tisztelt Hölgyem! 1-1 szem Diclofenac vagy Voltaren nem árt, de a jelen terhességi korban szinte minden gyógyszer kerülendő - ilyenkor alakulnak ki az embryo szervei és ilyenkor tud egy gyógyszer a legtöbbet ártani.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás
szülész-nőgyógyász szakorvos
Itt kérdezhet
Kérdés: 2011. április 29., 07:29 ; Megválaszolva: 2011. május 02., 12:02

CIKKAJÁNLÓ
Mi vezethet alvászavarhoz?
Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
COVID-19 kisokos
Az újszülöttek vérvizsgálata során használt tű szúrása fájdalmat okoz a kisbabáknak. Ez a fájdalom jól csökkenthető azonban a szoptatással - mutatta ki egy tanu...
A köznyelvben szteroid injekcióként említett készítmények valamilyen kortikoszteroid típusú hatóanyagot (pl. hidrokortizon) tartalmaznak. Az injekciókat duzzadt...
Daganatos betegek esetén mindenképpen sor kerül fájdalomcsillapításra. Szükséges az életminőség javításához, de arra is gondolni kell, hogy a kifejezett fájdalo...
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Tisztelt Doktor úr! Párommal 2020.10.02. és 03-n voltunk együtt utoljára. A menstruációmnak, ha minden igaz 10.11-n kellett volna megjönnie, azonban csak barná...
Tisztelt Doktorno/ur! Ez ev januarja ota nem szedem psziches betegsegemre felirt gyogyszerem (Abilify maintena 400 mg), mert gyermekaldassal probalkoztunk. Je...
Tisztelt Doktor Nő, tisztelt Doktor Úr! Féloldali kötőhártya-gyulladás következtében Vigamox (5 mg/ml oldatos) szemcsepp alkalmazását írta elő a szemorvos. Érd...
Augusztus 3-án éjszaka védekezésünk közben kiszakadt az óvszer.Escapelle sűrgősségi tablettát vettem be másnap délelőtt. 1 hét múlva pontosan meg is jött a mens...
Kedves Doktornő! 16 hetes kismama vagyok Torch panel vizsgálatot végeztettem, melynek eredményében az egyik értékkel kapcsolatosan szeretném segítségét kérni. ...