Mozgalmas a munkám: ez nevezhető sportnak?

A munkám miatt egész nap jövök-megyek, nem irodai munkát végzek. Ez egyenlő azzal, mintha sportolnék?

WEBBeteg szakértő válasza a testmozgás témában

Nem. Az aktív testmozgás rizikócsökkentő hatása csak bizonyos mennyiség és minőség esetén érvényesül: heti háromszor 30-40 perc futás, úszás, kerékpározás, stb. 

WEBBeteg szerkesztőség
Itt kérdezhet
Kérdés: 2009-07-19 21:27:10 ; Megválaszolva: 2009. július 19., 21:27

CIKKAJÁNLÓ
Férfi inkontinencia
Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
Tiszta orrok, nyugodt napok
Néhány életviteli szabály betartásával és egyszerű gyakorlattal Ön is igen sokat tehet a sclerosis multiplex tüneteinek enyhítése, a betegség kézben tartása érd...
A csontritkulás kezelésének egyik alappillére a testmozgás. A megfelelő típusú torna ugyanis elősegíti a csontok, a vázizmok erősödését. A mozgás során javul a ...
A tavasz közeledtével éreznünk kellene, amint az ébredő természet feltölt energiával, mégis ezekben a kora tavaszi napokban sokan bágyadtak, aluszékonyak, az em...
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Tisztelt DoktorÚr/Nő! Kérem segítsen értelmezni a leletemet. Az orvos annyit mondott,hogy szívbillentyű problémám van de nem igényel kezelést. Mennyire súlyos ...
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem,hogy időnként a gyomorból érzem,hogy melegség önt el és dobban a szívem és 180-ra felment a pulzusom.Fordult már elő.Ált...
Kedves Doktornő!4 napot feküdtem korházban.Pánikbeteg vagyok,de most a háziorvos STD bejegyzéssel küldött korházba.Készültterheléses és normális ekg is.A terhel...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Lehetséges jobb kamrai vezetési késés [RSR (QR) V1/V2-ben]. Ez áll 14 éves kislányom friss sportorvosi EKG leletén,de úgy adták át szám...
Tisztelt Doktornő Mult héten sürgösségire mentem ahonnan a kórház kardiologiai osztályára utaltak kivizsgálásra. Panaszom összevissza szivverés volt, ami mell...