Kalimpál a szívem - Lehet segíteni?

Mikor sokat dolgozom, gyakran érzem, hogy "bedobban a szívem", kalimpál, néha össze-vissza ver. Lehet ezen segíteni?

WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

A szív gyakran reagál így a szervezet változásaira, mint például a kialvatlanságra, túlfeszített munkatempóra, nagyfokú stresszre, stb.

Érdemes 24-órás- és transtelefonikus-EKG-val tisztázni, hogy nem áll-e ritmuszavar a háttérben, majd a leleteknek megfelelően eldönteni, hogy elég-e az életmód-változtatás, vagy gyógyszeres, esetleg katéteres terápia szükséges.

A kiváltó tényező felismerése kiemelt fontosságú, sok esetben ezek kiküszöbölése átmeneti gyógyszeres terápia mellett teljesen megszüntethetik a panaszokat.

WEBBeteg szerkesztőség

Orvos válaszol

Kedves Kérdezőnk!

Az SMS díja bruttó 508 Ft/SMS.
Részletesen a szolgáltatásról, ügyfélszolgálat elérhetőség

1. Küldje el a WEBBETEG szót a következő telefonszámra: 06-90-643-644
2. Írja be a válaszüzenetben kapott kódot a következő oldalon!
3. Írja le kérdését szakértőnknek!

KÉRDÉS FELTEVÉS

CIKKAJÁNLÓ

Akut fájdalom
Nem szükséges mindig orvoshoz fordulni. De mikor kell mégis?
Állítsa meg az időt!
Íme, a Vichy speciálisan a változó korba lépő hölgyeknek kifejlesztett innovációja.
Iszkémiás szívbetegségek néven foglalhatók össze azok a kórállapotok, amelyek kialakulásában a szívizom elégtelen vérellátása (iszkémiája) játszik szerepet. Dr....
A mitralis prolapsus egy kötőszöveti rendellenesség, tehát a billentyű szöveti felépítésének normálistól való eltérése, mely születéstől fennáll....
Üdvözlöm, Több éve elég gyakran érzek erős szívdobogást extra bedobbanásokkal. Kb 3éve voltam teljes kardiológiai kivizsgáláson:szívultrahang, ekg, terheléses e...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben hetente többször is kihagy a szivem és utánna torokszorító érzésem van. Ez általában este ...