Kalimpál a szívem - Lehet segíteni?

Mikor sokat dolgozom, gyakran érzem, hogy "bedobban a szívem", kalimpál, néha össze-vissza ver. Lehet ezen segíteni?

▼ hirdetés

WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

A szív gyakran reagál így a szervezet változásaira, mint például a kialvatlanságra, túlfeszített munkatempóra, nagyfokú stresszre, stb.

Érdemes 24-órás- és transtelefonikus-EKG-val tisztázni, hogy nem áll-e ritmuszavar a háttérben, majd a leleteknek megfelelően eldönteni, hogy elég-e az életmód-változtatás, vagy gyógyszeres, esetleg katéteres terápia szükséges.

A kiváltó tényező felismerése kiemelt fontosságú, sok esetben ezek kiküszöbölése átmeneti gyógyszeres terápia mellett teljesen megszüntethetik a panaszokat.

WEBBeteg szerkesztőség
Itt kérdezhet
Kérdés: 2009-07-19 19:36:29 ; Megválaszolva: 2009. július 19., 19:36

CIKKAJÁNLÓ
Egymillió migrénes
A te életedet mennyiben befolyásolja a migrén? Alábbi tesztünkből kiderül.
Amire a férfiak a leginkább kíváncsiak
A legfontosabb kérdések és válaszok a férfiegészségről.
Szívritmuszavarok számos, eltérő okokkal és tünetekkel rendelkező formában jelentkezhetnek. Eredetük alapján pitvari vagy kamrai arrhythmiáról, a szívfrekvenciá...
A nyári meleg az egészségeseket is gyakran próbára teszi. A nagyobb mértékű párolgás és az izzadás okozta folyadékvesztést pótolni kell. A melegben a bőr erei k...
A syncope rövid ideig tartó, múló eszméletvesztés, amely az agy több mint 8 másodpercig tartó átmeneti vérellátási zavara miatt jön létre. Évente az idősebb kor...
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kedves Doktornő! Nebibeta 5 mg tablettát szedek szapora pulzusra. 2 hete hörgőgyulladásom van, túl vagyok antibiotikum kúrán,de sajnos nehézlégzés és köhögés m...
Tisztelt Doktornő! Nagyon szépen köszönöm válaszát! Sajnos a hajnali-reggeli magas vérnyomás/160-190 hgmm között/ és fejfájás továbbra is megnehezíti napjaimat...
Tiszteletem ! 3 napja elkezdet a szìvem be remegni akkor este kb 2óràn àt tartot ,azòta van hogy 1óra alatt 1* teszi ezt de van olyan is hogy 1óra alatt 4* meg ...
Tisztelt Doktornő! Problémám: mellkasfájdalom, magas pulzus, kézzsibbadás, szédülés. Kardiológián most voltam, jövőhéten lesz egy 24 órás EKG felrakva. A kardio...
Üdvözlöm! 25 éves vagyok, szakácsként dolgozom. A mai nap figyelmes lettem egy zsibbadó érzésre a szegycsont aljától egy kicsit balra. Csak ebben a pontban érez...