Gyógyszer

Mitralis prolapsusom van, ezáltal Extrasystole ütések látszódnak a 24 órás EKGn. Az orvos NEBILET gyógyszer szedését javasolta (felet/nap), melynek betegtájékoztatójában az szerepel, hogy ne szedje 60as pulzus alatt. Nekem, valószínű a mozgás miatt átlagban 48 a pulzusom. Éjszaka van, hogy 33, nappal általában 48-52. Beszedhető a gyógyszer, avagy nem tanácsos ?

▼ hirdetés

Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

Kedves Kérdező, Önnek igaza van ez a gyógyszer nem javasolt ilyen alacsony pulzus esetén, de a további teendőket konzultálja meg a felíró orvossal mindenképpen. (Van olyan eset, amikor az extraszisztolékkal együtt a percenkénti szívdobbanás 60-70, de pont az extraszisztolék miatt csuklónál esetleg csak 30- 40 ütés érzékelhető. Nem tudom, nem erről van-e szó.) Üdvözlettel: Molnár Dóra

Dr. Molnár Dóra
Dr. Molnár Dóra
Kardiológus, belgyógyász
Tőle szeretnék kérdezni
Kérdés: 2019. december 03., 07:27 ; Megválaszolva: 2019. december 07., 17:36

CIKKAJÁNLÓ
Sport és immunrendszer
Hogyan befolyásolja a testmozgás az immunitást?
Divatdiéták
A sztárdiéták kevés eredményt hozhatnak. Szervezetünknek nagy károkat is okozhatunk velük.
Vízhajtókra (más néven diuretikumokra) több okból lehet szükség, mint például szívelégtelenség, vérnyomásprobléma vagy vizenyő (oedema) jelentkezése esetén rend...
A Raynaud-kór egy viszonylag gyakori kórkép, a lakosság mintegy 5-8 százalékát érinti, a betegek háromnegyede nő. Azért nagyon fontos a Raynaud-betegség és a Ra...
A testünket behálózó érrendszer biztosítja többek között azt, hogy az oxigénben és tápanyagban gazdag vér a legapróbb sejtjeinkhez is akadálytalanul eljuthasson...
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Jó napot! Időnként pitvar fabrikáló beteg vagyok. Mao nap többször éreztem beütéseket a mellkasomban de nem hasonlitott a fabrikáláskor jelentkezőre. II.elveze...
Tisztelt Doktornő! 1 hónapja voltam kardiológiai kivizsgáláson, mivel nem vagyok élsportoló (bár igyekszem mozogni) és a pulzusom éjjel akár 33-ig is lemegy, n...
Tisztelt Doktornő! A múltkori kérdésre kapott válaszát megfogadva meglátogattam egy kardiológiai rendelést, ahol szakorvosi viszgálatot, EKG és terheléses EKG,...
Kedves Doktornő! Két ultrahang felvétel készült ,3 nap különbséggel.Azt nem értem az elsőn ,csaknem teljes elzáródás van ,bal kamra kiáramló részén,a nyomás 80...
Üdv, A problémám az lenne hogy vagy 20éve fizikai munkát végzek. Ami 8-10 orák voltak sokszor nem aludtam szemem körül fekete beeset . Vagy 3 éve de nem emlék...