Ülőgumó?

Tisztelettel. 4-éven belül volt 2-aranyér műtétem, 1-mellső hüvelyplasztikai műtétem. Most végbél berepedéssel bajlódom. A sebész doktornőtől kaptam rá kúpot, ami használt, mert 3-hete nem repett be, és nem vérzett. A kérdésem az lenne..... hogy az egész hátsófelem, ülőgumó, vagy az a csontrész nagyon fáj. A derekamtól lefelé, ahogy ülök borzalmas. A nőgyógyász is megvizsgált, ő azt mondta, hogy hátsó hüvelyplasztika szóba jöhet, sebészi vizsgálat után.1 hete visszamentem, és azt mondta, nőgyógyászati teendők nincsenek..... Nagyon erős fájdalom szokott a végbelembe jönni, kb 5-10 percig tart, majd elmúlik.......ezt mindkét helyen elmondtam.....de megoldás nincs?? Egyszer a sebésznő azt mondta hogy a gerinctől lehet. kaptam a reumán 10 alkalommal a derékra és mindkét oldalamra kezelést.nem sok sikerrel. nagyon várom válszát........u.i. amikor a nőgyógyász megvizsgált, közben azt mondta hogy reméljük nem az........mi? csak később godolkodtam mit is mondott....

▼ hirdetés

Dr. Boros Miklós válasza a végbél témában

Tisztelt Kérdező! Azt, hogy a nőgyógyász kolléga mit gondolt nem fogom tudni megírni. Kérdezze meg tőle. A panaszok a mozgásszegény életmódra jellegzetesek. Mozogjon minden nap (séta) és végezzen rendszeresen gerinctornát. Testsúly-optimalizálás. Amennyiben a fenti életviteli változtatások mellett sem javul menjen vissza a reumatológiára.

Dr. Boros Miklós
Dr. Boros Miklós
általános sebész
Itt kérdezhet
Kérdés: 2011. január 21., 16:09 ; Megválaszolva: 2011. január 24., 14:59

CIKKAJÁNLÓ
A hurutos köhögés
COVID-19 kisokos
Aranyér esetében általában lehetőség van otthoni gyógykezelésre, műtétre jellemzően csak végső esetben kerül sor. Az aranyér kezelésében többféle hatásmechanizm...
A végbél és vastagbél tisztítása témájában számtalan írást találhatunk a világhálón, azonban az ezzel kapcsolatos vélekedés eléggé ellentmondásos. Van, aki kife...
Az anális fájdalom (fájdalom a végbél területén) zavaró lehet, de jellemzően kezelhető állapot eredménye. A végbélnyílásnál jelentkező fájdalom orvosi neve a pr...
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Tisztelt Doktor úr 2014ben volt balesetem jobb oldali combcsontomat törtem el. Ufn szegezéssel oldották meg. Akkor azt mondták nekem, én döntsem el, hogy bentma...
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy, Három hónapja volt egy Karydakis féle Pilonidal sinus eltávolításom tályog nékül. Műtétem után rá 2 hétre sajnos 2 varratot idő alatt ki...
Tisztelt Doktornő! November 26-án csipőprotézis műtétem volt. Műtét után 3 héttel duzzanat keletkezett a szépen begyógyult műtéti heg mellett, és a térdem is e...
Végbélrepedéssel kínlódok hetek óta. Sajnos még mindig nem jöttem rendbe, pedig szakorvostól szteroidos kúpokat kaptam. Immáron négy hete használom és van még e...
Tisztelt Doktor úr! 2018.12.31-én külboka törést szenvedtem. Harmadcsőlemezes ill. állítócsavaros osteosynthesist végeztek. 9 hét fekvőgipszem volt, majd az áll...