Aranyér eltávolítás terhesség előtt, vagy szülés után?

Tisztelt Doktor Nő! Már 6 éve küzdök aranyér problémával. 2012 májusában voltam először proktológusnál. A vizsgálat során kiderült, hogy másodfokú belső aranyereim vannak. Eredetileg 3 darab Barron ligatúra kezelést mondott az orvos, azonban a gyűrűzések során nagyon rosszul lettem, így még második alkalommal 9 óra irányában (első alkalommal 3 óra irányában) is elvégzésre került a Barron ligatúra. Ezt követően sokkal jobban éreztem magam, azonban augusztusban ismét egyre többet kellett küzdenem vele. 2013 márciusában elmentem egy másik proktológushoz és a következőt diagnosztizálták: a két jobboldali főtörzs területén egyenként babszemnyi mucosa prolapsus. Annak ellenére, hogy elmondtam az orvosnak, hogy könnyen és gyakran kijön az aranyerem és nagyon nehezen megy vissza, azt mondta, hogy ezzel együtt kell élnem. Idén babát tervezünk a párommal, azonban mivel továbbra is rendszeresen kijön az aranyerem, akár guggolástól illetve a reggeli pisilések során is, így talán érdemes lenne még terhesség előtt leszedni ezt a két darab problémás aranyeret. Azonban legtöbb nőnél a terhesség harmadik szakaszában, illetve a szülésnél jelentkezik először az aranyér. Így abban kérném a tanácsát, hogy próbáljam meg végigcsinálni a terhességet és a szülést a már most meglévő aranyér problémáimmal együtt, vagy terhesség előtt szedessem le és bízzak benne, hogy szülés után az esetlegesen megjelenő aranyerek visszahúzódnak? Előre is köszönöm válaszát. Aletta

▼ hirdetés

Dr. Papp Géza válasza a aranyér témában

Kedves Kérdező, a 2 fokú aranyeresség esetén nem javaslom műtét végzését. Ha kis terhelésre előjön, és kifejezetten zavarja, a gyerekvállalás előtt javaslom a műtétet. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2015. január 28., 21:26 ; Megválaszolva: 2015. január 31., 13:40

CIKKAJÁNLÓ
Modern daganatterápia
Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
Tehet a hüvelygomba ellen
A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
Az aranyér kellemetlen beszédtéma, ám nagyon gyakori betegség. Milyen tünetek esetén kell aranyérre gondolni? Milyen típusai vannak, és mit lehet tenni az arany...
A véres széklet (hematochezia) akkor fordul elő, ha a tápcsatornából vér szivárog a belekbe. Gyakran valamiféle sérülés, aranyér, az emésztőrendszer súlyos bete...
Várandósság során a nők közel negyedénél okoz problémát az aranyér. Leggyakrabban a terhesség alatt alakul ki vagy okoz panaszt, akinek viszont korábban is volt...
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy, Három hónapja volt egy Karydakis féle Pilonidal sinus eltávolításom tályog nékül. Műtétem után rá 2 hétre sajnos 2 varratot idő alatt ki...
Tisztelt Doktornő! November 26-án csipőprotézis műtétem volt. Műtét után 3 héttel duzzanat keletkezett a szépen begyógyult műtéti heg mellett, és a térdem is e...
Végbélrepedéssel kínlódok hetek óta. Sajnos még mindig nem jöttem rendbe, pedig szakorvostól szteroidos kúpokat kaptam. Immáron négy hete használom és van még e...
Tisztelt Doktor úr! 2018.12.31-én külboka törést szenvedtem. Harmadcsőlemezes ill. állítócsavaros osteosynthesist végeztek. 9 hét fekvőgipszem volt, majd az áll...
Tisztelt Szakértő Urak/Úrhölgyek! Nagy segítség lenne, ha egy szakember véleményét kérhetném egy műtétről, ami előtt áll a 7 éves kisfiam. Tisztában vagyok vel...