Veszélyes a prosztatamasszázs?

Rendszeresen, hetente többször végzek magamnak prosztatamasszázst szexuális örömszerzés céljából, amihez vettem egy masszírozót is. Ez nagyon hasonló a híres Aneros prosztatamasszírozóhoz (http://hu.wikipedia.org/wiki/Aneros), amit állítólag orvosi célra fejlesztettek ki, majd később terjedt el szexuális segédeszközként. De nemrég egy weboldalon olvastam, hogy a nem jól végzett prosztatamasszázs ritka esetben akár szívleállást is okozhat, és ezért nem ajánlott, sőt veszélyes. A cikk szerint a prosztatában lévő bolygóideg és annak ingerlése okozza ezt. Vajon van igazság ebben? Tényleg ilyen veszélyes? Ha igen, akkor mire kell figyelni, egyáltalán elkerülhető ez biztonságosan? Mert az utóbbi időben - mióta megvan ez a masszírozóm - nagyon rákaptam a prosztatamasszázsra, hiszen nagyon élvezetes, kellemes élmény. Viszont mióta ezt olvastam, félek a dologtól.

WEBBeteg szakértő válasza a prosztatamasszázs témában

Praxisomban még prosztata masszázs miatti halálesetről nem hallottam. A homoszexuálisok análisan közösülnek, ami kiadós prosztata masszázsnak felel meg, mégsem hallhattunk ilyen halálesetről. Emellett, a terméket nem lehetne forgalmazni, ha ilyen következménye lenne a használatának.

WEBBeteg szerkesztőség
Itt kérdezhet
Kérdés: 2011. szeptember 21., 11:15 ; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 12:29


CIKKAJÁNLÓ

Nátha kisbabáknál
A nátha a legkisebbek esetében különösen gyakori betegség. Mit tehetünk? (x)
Férfi inkontinencia
Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
A prosztatarák a férfiak daganat okozta halálozási statisztikájában – országtól függően – a második vagy harmadik helyen szerepel. A legveszélyeztetettebbek az ...
A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás vagy prosztatatúltengés (BPH) a férfiak körében előforduló leggyakoribb urológiai megbetegedés, sőt kialakulása akár normál...
Tisztelt doktornő! Sajnos kipróbáltam a prosztatamasszázst és azt hiszem kisebesedhetett a végbelem. egy idő után fokozódott a libidóm, aztán pedig a normális...
10-éve voltam prosztata vizsgálaton.Nekem vizsgálat nagyon fájdalmas volt. A doktor úr nem talált semmi bajt nálam, viszont vizsgálat után elfehéredtem leizzadt...