Prosztata vizsgálat

10-éve voltam prosztata vizsgálaton.Nekem vizsgálat nagyon fájdalmas volt. A doktor úr nem talált semmi bajt nálam, viszont vizsgálat után elfehéredtem leizzadtam és nagyon fájt.5-perc eltelt mire meg tudtam szólalni. Kérdésem csak az miért volt a nagy fokú fájdalom? (azóta nem merek elmenni csak uh-val nézetem meg.)

Dr. Szegedi Krisztián válasza a prosztatamasszázs témában

Előfordulhat eszméletvesztés is végbél vizsgálatnál, bár nagyon ritka. A kellő óvatossággal és köültekintéssel végzett vizsgálat csekély mértékben kellemetlen, és a legjobb módszer a prosztata rák szűrésében. Semmilyen képalkotó vagy labor vizsgálat nem egyenértékű a prosztata tapintással a prosztata rák szűrés során.

Dr. Szegedi Krisztián
Dr. Szegedi Krisztián
urológus
Itt kérdezhet
Kérdés: 2011. július 18., 23:07 ; Megválaszolva: 2011. július 20., 22:05

CIKKAJÁNLÓ
Kell a dohány? - Szokjon le!
Töltse le leszokást segítő mobil alkalmazásunkat!
Folyadékfogyasztás
Tények és tévhitek a vízről és az üdítőitalokról.
A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás vagy prosztatatúltengés (BPH) a férfiak körében előforduló leggyakoribb urológiai megbetegedés, sőt kialakulása akár normál...
Az alábbiakban néhány, a prosztatáról gyakran elhangzó tévhitet gyűjtöttünk össze és rövid magyarázatokkal próbáljuk meg eloszlatni azokat.
A prosztata daganatos megbetegedése sokszor egyáltalán nem okoz panaszokat, vagy nehezen különböztethető meg annak jóindulatú megnagyobbodásától. Vegyen részt a...
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Kedves Doktor Úr! Prosztata megnagyobbodásom van(jóindulatú)2017 Júniusában ez volt a leletemre írva:Prostata 36*44*43 mm nagyságú. Azóta volt egy epehólyag(...
Tisztelt Doktor Úr! A párom több éve küzd prosztata és ízületi problémákkal. A prosztata megnagyobbodást gyógyhatású készítményekkel próbálja kezelni, több, kev...
Tisztelt Doktor Ùr! Az elérhetõ internetes irodalom szinte mindent leír a prosztata mūtéttel kapcsolatban, ez azonban arra lennék kíváncsi, reális félelem-e a...
Két prosztata Tur után jól vizelek, de a benn maradó vizelet miatt, ami a megengedettnél több volt a hólyag tágulása miatt Mestinont szedek. Napi 3*1db-ot. Szü...
Jó napot kivánok! Húszonkét éves férfi vagyok, és elég sokszor tör sürű vizelési inger, néha éjjel is, a húgy csövem vége csak úgy a semiből néha viszket éjelen...