Dr. Hangonyi Csilla

tüdőgyógyász, allergológus

Szakterülete:

tüdőgyógyász, allergológus

Bemutatkozás:

  • 1987-ben szereztem orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapesten.
  • 1996-ig az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben dolgoztam.
  • 1993-ban szakvizsgáztam Tüdőgyógyászatból.
  • 1996-óta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Tüdőgondozójában dolgozom, melynek 2010-óta vezető főorvosa vagyok.
  • 2008-ban Allergológia és Klinikai Immunológia szakvizsgát tettem.

Elsősorban légúti allergiás betegségekkel, krónikus légzőszervi betegségekkel foglalkozom, de szakterületemhez tartoznak egyéb légúti gyulladásos kórképek is. Segítséget nyújtok a dohányzásról való leszokásban is.

Dr.. Hangonyi Csilla LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Kedves Kérdező! A Diprophos injekció ma már nem tartozik az allergia korszerű terápájához, mert a szteroidnak lehetnek komoly mellékhatásai. Az asztma kezelésére sem alkalmas gyógyszer. Légzésfunkció és a tünetek alapján kell beállítani az asztma kezelését, kombinált,hosszú hatású hörgőtágító készítmény is szükséges lehet. Tüneteinek enyhítésére korszerű antihisztamin javasolt. Azt javaslom forduljon szakorvoshoz. Üdvözlettel:
Kedves Kérdező! Fiatal felnőtt korban gyakori betegség a Sarcoidosis, ami jóindulatú, és jól kezelhető.Az eddigi vizsgálatok szerint Önnek is ez a betegsége van,a tünetek típusosak de a korrekt diagnózishoz és kezelés elkezdéséhez szükséges mintavétel ami a hörgőtükrözés során kivitelezhető. Aggodalomra semmi oka. Üdvözlettel:
Kedves Kérdező! Ha a légcsövébe került a bogár, az erős köhögéssel valószínűleg már kikerült onnan. Ha mégsem, a tüdő csillószőrei segítségével kiürül majd. Ha a nyelőcsőbe, és így a gyomorba került,a széklettel fog távozni. Úgy gondolom, nincs oka aggódni. Üdvözlettel:
Kedves Kérdező! A tüdőembólia kockázatát valóban növeli a fogamzásgátló szedése, ezért azt gondolom, nem tette rosszul, hogy abbahagyta. Ugyancsak sokat tett az egészségéért a dohányzás elhagyásával. Semmiképpen ne szokjon rá vissza! Ha nem dohányzik, biztosan kitisztul a tüdeje a lerakódott szennyeződésektől. Azt javaslom éljen fizikailag aktív életet, töltsön sok időt jó levegőn, és járjon rendszeresen szűrővizsgálatokra. Úgy gondolom nincs oka aggódni, nem is lehet állandó rettegésben élni. Figyeljen oda az egészséges életmódra, de ne stresszelje magát ok nélkül. Üdvözlettel:
Kedves Kérdező! Ez a lelet teljesen negatív. A kötegárnyékoknak nincs jelentősége, az egy valamikori gyulladás következménye, ami lehetett élete során bármikor. Üdvözlettel: