Dr. Szalóczy Péter

Nőgyógyász

Szakterülete:

Nőgyógyász

Bemutatkozás:

Dr. Szalóczy Péter nyugdíjas szülész-nőgyógyász vagyok. 58 évig, ez év májusáig dolgoztam aktívan, vezető főorvosként, illetve 55 évet a MÁV egészségügyben. Szülészi munkámat az 5000. szülésvezetés után már 20 éve abbahagytam. 28 dolgozatot írtam, melyek öt nyelven jelentek meg. Kedvenc témáim a hormonológia, a meddőség, a csontritkulás, a hüvelyi fertőzések voltak.
Életutamról részletesen is olvashat a WEBBetegen megjelent Nem voltam csodagyerek, így lettem orvos című interjúban.

Dr.. Szalóczy Péter LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Kedves Kérdező! A ciklus szabályozó bonyolult hormon kapcsolatok nem óramű szabályossággal működnek. Várja meg a következő 1-2 vérzést, hogy hogyan áll vissza a ciklus idő, vagy marad szabálytalan és esetleg gyógyszeres igazításra szorul. Ne féljen, nincs nagy probléma, ha eddeig rendb4n volt.
Kedves jogosan elkeseredett Nő! Elképesztő a leírt története. Számos kérdés merült fel bennem. Csak vizelet váltja ki a panaszokat, vagy a szeméremrészek lobossága tartósan látható? Nem a vizelet a hibás, ez egyértelmű.Kiváltja ugyanezt víz, vagy intim mosakodó szer is? Bekent állapotban is irritálódik a vizelettel? Az biztos, hogy a hüvely természetes védő baktérium flórája ennyi gyógyszer macerától rég kipusztultak és a hüvelyi biológiai védekezés tejsav baktériumok nélkül szinte semmi! Hüvelyi protexinek valamelyikét tartósan használni kéne. Nem tudom, eddig hol kezelték, de fel kéne keresni egy klinikai csúcsintézményt ha lehet. A Pimadfucorton kívül más kortizon tartalmú krémet nem használt? Pl.Tetran- hydrocortison nevűt? Egyéb allergia ellenes krémet? Több szem többet lát! Kérem keressen fel agy másik intézményt!Nem tudom elképzelni, hogy felszínen jelentkező tünetre ne lenne megoldás! Egy leendő baba érdekében is!
Kedves Bella! Nem könnyű elméletben válaszolni ennyi gyakorlatlati és szakemberek által látott helyzetre, panaszra. méhben nem lehet ciszta, főleg több, azt hiszem, hogy keverte a petefészekkel. A méhfalban az izomzatban endometrium, azaz elvándorolt méhnyálkahártya szigetek lehetnek, nagy fájdalmat okozók, úgy nevezett endometriózis betegség formájában. Erre jól hat a fogamzásgátló alacsonyabb hormonszintje.Nem kéne félni többféle használhatóságától. A visszatérő, ugyan valóban gombás fertőzésre jellemző leírt tünetcsoport nem ismétlődhetne, ha szájon át is kapott többször 150 milligrammos gombaellenes kapszulát, többféle van. És természetesen a partner kezelése is kötelező ugyanezzel. Azt javasolom, teremtsen kapcsolatot valamelyik nőgyógyászati klinikával, keressen egy szimpatikus orvost és terítse a problémát részletesen, ahogy írásban is tette. Bármit használ a jövőben, a hüvelyi védekezőképességet a gyógyszerektől kipusztult, természetes védelmet jelentő tejsav baktériumokat hónapokig segítse visszaszaporodni valamelyik hüvelyi protexinnek nevezett kúppal, vagy krémmel. Nincs megoldhatatlan hüvelyfertőzés!
Kedves Kérdező! Nem írta, mi a várt szülési terminusa, de a közölt úgynevezett méhszáj index szerint nyílófélben van a lerövidült nyakcsatornája. Nem értem, ha volt szakembernél a csorgással, miért nem szivárgó magzatvíznek találták.Ez azonnali kórházi felvételt és bármikor megindulható szülést kell jelentsen.
Kedves Mónika! Ha panaszmentes lenne, akkor is kötelező lett volna az évi mammográfiás szűrés, az egyetlen objektív módszer a panaszai megnyugtató megválaszolására. A mellek hormonérzékeny szövetek, a tökéletlen hormonháztartás is okozhat tüneteket, de ez mindig szimmetrikusan mindkét mellen egyforma.A rosszindulatúság sokáig nem fáj, ha már fáj, kézzel is tapintható.A megnyugvása érdekében mielőbb, és ezentúl évente: mammográfia!A gerinc állapota is ellenőrizendő! Időben elkezdett gyógytorna és kezelés segít elkerülni a nehéz öregkort.