Dr. Szalóczy Péter

Nőgyógyász

Szakterülete:

Nőgyógyász

Bemutatkozás:

Dr. Szalóczy Péter nyugdíjas szülész-nőgyógyász vagyok. 58 évig, ez év májusáig dolgoztam aktívan, vezető főorvosként, illetve 55 évet a MÁV egészségügyben. Szülészi munkámat az 5000. szülésvezetés után már 20 éve abbahagytam. 28 dolgozatot írtam, melyek öt nyelven jelentek meg. Kedvenc témáim a hormonológia, a meddőség, a csontritkulás, a hüvelyi fertőzések voltak.
Életutamról részletesen is olvashat a WEBBetegen megjelent Nem voltam csodagyerek, így lettem orvos című interjúban.

Dr.. Szalóczy Péter LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Kedves Dóra! Ha ritmusosan megjön a vérzése a leírt időben és domináns tüszője a leírt méret, na legyenek kétségei, ciklusa, ami azért nem monoton óramű, rendben van. Nem írta, hogy kíváncsisága mielőbbi teherbeesési szándékkal mocorog magában?
Kedves Kérdező! Biztosan nem terhes, de leírt tünetei miatt mielőbb nőgyógyászai vizsgálatra és hüvelyi ultrahangos vizsgálatra van szüksége.Remélem,a menopauza eddigi éveiben eljárt évente szűrésre.Ne késlekedjen,a háttérben sok minden ok húzódhat, komolyabbak is.
Kedves Kérdező! A vizelet terhességi tesztek roppant érzékenyek és a késedelmes vérzés várt időpontjától a harmadik, negyedik napon kimutatják pozitivitásukkal a terhességet. Fontos, hogy a vizsgálat az első reggeli vizelettel történjem, mert a kimutatandó minimális hormonmennyiség abban a legkoncentráltabb.Ha negatív és még nincs vérz6és, egy hét múlva ismételje meg.
Kedves Kérdező! Felmerül bennem, hogy a eredményt a vizsgálatot kérő vagy olvasó orvoskolléga nem kommentálta? Mindenképpen konzultáljon velük és bízza magát a döntésükre. Én hajlok a csomó eltávolítására a megnyugvás érdekében.
Kedves Kérdező! A vérzése érkezése attól is függ, hogy a küret az akkori ciklusa melyik szakaszában történt.A háttér hormontermelés körforgása a műtéttől érdemben nem változik,ezért véleményen szerin tíz napon belül meg kell jönnie.Ha két hét múlva sem lenne, jelentkezzen orvosánál.