Dr. Kiss György

Szülész-nőgyógyász

Szakterülete:

Szülész-nőgyógyász

Bemutatkozás:

Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:

  • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szereztem általános orvosi diplomát.
  • A Dombóvári Városi Kórházban voltam szülész-nőgyógyász.
  • 1973-ban szakvizsgáztam a POTE Női Klinikán.
  • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezettem.
  • 1990-től 1999-ig Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülész-nőgyógyászként és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktusként dolgoztam.
  • 1999-től 2011-ig a Marcali Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa voltam.
  • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.

Ultrahang-diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezem.

Társasági tagságaim:

  • Magyar Orvosi Kamara
  • Magyar Nőorvos Társaság
  • Magyar Endoszkópos Társaság
  • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.

2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezésem szerepel.

2009-ben munkatársaim segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.

Konferenciákon, kongresszusokon rendszeres előadó vagyok.

Az elsők között voltam a hüvelyi intimléser kezelések hazai bevezetésében. 2015-ben Milánóban mutatták be a hüvelyi  léser kezelésre alkalmas készüléket. 2015. októberben kezdtem el a kezeléseket és jelenleg is végzem munkahelyemen. Egyre  inkább  meggyőződésem,  hogy a   jövőben  a  női  kismedencei panaszok megszüntetésében, a szülés utáni állapotban és  a változókorban helyes indikáció alapján végzett hüvelyi léser alkalmazása az egyik legeredményesebb és megkerülhetetlen eljárás lehet a noninvaziv nőgyógyászati rehabilitációban.

Speciális területeim:

  • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése
  • G-pont feltöltés
  • menopauza kivizsgálása és kezelése
  • hüvelyi UH

Rendelés: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet

Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32

Honlap: Belvárosi Orvosi Centrum Nőgyógyászati Szakrendelés

E-mail cím: [email protected]

Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

Dr.. Kiss György LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Tisztelt Hölgyem ! Ha válaszom érkezéséig sem jelentkezett volna menstruáció, akkor javaslom, hogy reggeli első vizeletből végezzen el egy otthoni terhességi tesztet. Időbeni eltérések, un. tempó anomáliák előfordulhatnak a ciklusban ,kérem ne ragaszkodjon a" napra pontos " menstruációhoz a jövőben sem. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Tisztelt Hölgyem ! A méhlepény kialakulásáig a főleg sárgatest által termelt progeszteron szint felelős a terhesség zavartalan fejlődéséért-jelenlegi tudásunk szerint. Jó gyógyszert szed és nagyon fontos a pihenés is, de ha a vérzés ismétlődne vagy erősödne illetve görcsölni kezdene hüvelyi ultrahang végzését javaslom illetve intézeti kezelést sem tartok kizártnak későbbi komplikációk elkerülése érdekében. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Tisztelt Hölgyem ! Aggodalmát megértem és a virushelyzet miatti elképzelése is helyes, de az endometriosis miatt kérem ne várjon a cserével. Az első görcsök, vagy erősebb vérzés már azt jelenti, hogy az alapbetegség aktivizálódott és nehéz lenne megjósolni, hogy egy késleltetett spirálcsere után mkorra válna ismét tünetmentessé. Üdvözlettel: dr.Kiss.
Tisztelt Hölgyem ! Az önállóan elkezdett gyógyszerszedést nem tanácsolom még akkor sem, ha előzőleg már szedte a gyógyszert. A 27 hetes ikerterhesség-melyhez magam részéről gratulálok- jövőbeni zavartalansága érdekében kérem ezt a kérdést kezelőorvosával alaposan beszéljék meg. Üdvözlettel: dr.Kiss
Tisztelt Hölgyem ! A fogamzásgátló tabletta szedésével nesterséges hormonszintet létesitünk a szevezetben, melynek révén megszakad a kapcsolat az agyalapi mirigy és a petefészkek között, ennek hatására a petefészkekben nem érik meg petesejt, nincs mi mi megtermékenyüljön, igen ám, de ehhez egy "müvi állapotot " kell létrehoznunk, annak minden mellékhatásával együtt, ehhez tartozhat az Ön által leirt rendetlen vérzés is. A szervezetnek hozzá kell szokni a tabletták által megváltoztatott hormonszinthez, a méhnyálkahártya is átalakul, elvékonyodik, igy a menstuáció jellege is megváltozik. Tanácsom, hogy a tablettát előirás szerint ,rendszeresen szedje,de 1-2 ciklus után- amennyiben panaszai változatlanok, ugy a fogamzásgátló cseréjenek lehetősége is felmerülhet. Üdvözlettel: dr.Kiss.