Dr. Árki Ildikó

Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő

Szakterülete:

Vezető szakértő - Háziorvos

Bemutatkozás:

Diploma:
- Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, 1986.

Szakvizsgák:
- csecsemő-és gyermekgyógyászat (1995)
- háziorvostan (2011)

Postgraduális képzések:
- ELTE Jogi Továbbképző Intézet: jogi szakokleveles orvos (2002)
- SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika:  kognitív-viselkedés terápia (2014)

Szakmai tapasztalatok:
- Kivonuló mentőorvos – Országos Mentőszolgálat
- Gyermekorvos – Budai Gyermekkórház
- Háziorvos –  felnőtt háziorvosi praxis
- Prevenció, egészségnevelés – Országos Gyermekegészségügyi Intézet

Egyéb:
Egészségügyi ismeretterjesztő, és szakmai újságoknál szerkesztés, rovatvezetés, szerkesztőbizottsági tagság

Dr.. Árki Ildikó LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Kedves Ildikó! Laboreredmény nem érkezett, ezért nem továbbítottam a kérdést endokrinológus szakértőnek Próbálja ismét elküldeni a kérdést és a laborleletet. Endokrinológus szakértőnk dr. Fáklya Mónika Tisztelettel dr. Árki Ildikó rovatvezető
Tisztelt Uram! Ezek letális (halálos) dózisok. Gondolom, hogy ezt Ön is tudja, hiszen interneten is utolérhetők az információk. https://hu.wikipedia.org/wiki/Ricinus Nem tudom, milyen célból érdekli,remélem tudományos tájékozódásnak szánta a kérdést. Amennyiben pedig öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, kérjen segítséget, keressen fel pszichiátert.
Tisztelt Kérdező! Pszichiáter szakorvosi vélemény szükséges a területileg illetékes pszichiátriai szakrendelésről, vagy az Önt kezelő pszichiáter szakorvostól. Pszichiátriai szakorvosi vizsgálatra ugyan nem szükséges beutaló, de célszerű ebben az esetben beutalót írnia a háziorvosnak, melyben kéri a pszichiáter véleményét.
Tisztelt Kérdező! Leveléből úgy tűnik, hogy a kivizsgálás már elindult, hiszen koponya CT és fül-orr-gégészeti vizsgálat is volt. Az orrmelléküregek gyulladása is okozhat fejfájást, valamint vérszegénység, vashiány, magas vérnyomás, hogy csak néhányat említsek a számos ok körül. A koponya CT-t gondolom neurológus indikálta, célszerű lenne felkeresni őt a lelettel, valamint háziorvosát a további vizsgálatok (pl. fizikális vizsgálat, labor) érdekében.
Tisztelt Kérdező! A krónikus fáradtságnak szervi és pszichés eredete egyaránt lehet, ezért kérem, keresse fel panaszával háziorvosát. Amennyiben panaszának szervi oka kivizsgálással nem igazolódik (pajzsmirigy betegség, alvási apnoe szindróma sem), pszichés probléma állhat a háttérben. Dysthymia, depresszió is szóba jöhet. Testmozgás, sok zöldséget, gyümölcsöt tartalmazó étrend, örömteli elfoglaltság, társas kapcsolatok, pozitív életszemlélet, pszichoterápiás konzultáció segíthet az állapotán.