Dr. Árki Ildikó

Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő

Szakterülete:

Vezető szakértő - Háziorvos

Bemutatkozás:

Diploma:
- Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, 1986.

Szakvizsgák:
- csecsemő-és gyermekgyógyászat (1995)
- háziorvostan (2011)

Postgraduális képzések:
- ELTE Jogi Továbbképző Intézet: jogi szakokleveles orvos (2002)
- SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika:  kognitív-viselkedés terápia (2014)

Szakmai tapasztalatok:
- Kivonuló mentőorvos – Országos Mentőszolgálat
- Gyermekorvos – Budai Gyermekkórház
- Háziorvos –  felnőtt háziorvosi praxis
- Prevenció, egészségnevelés – Országos Gyermekegészségügyi Intézet

Egyéb:
Egészségügyi ismeretterjesztő, és szakmai újságoknál szerkesztés, rovatvezetés, szerkesztőbizottsági tagság

Dr.. Árki Ildikó LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Tisztelt Kérdező! Pszichiáter szakorvosi vélemény szükséges a területileg illetékes pszichiátriai szakrendelésről, vagy az Önt kezelő pszichiáter szakorvostól. Pszichiátriai szakorvosi vizsgálatra ugyan nem szükséges beutaló, de célszerű ebben az esetben beutalót írnia a háziorvosnak, melyben kéri a pszichiáter véleményét.
Tisztelt Kérdező! Leveléből úgy tűnik, hogy a kivizsgálás már elindult, hiszen koponya CT és fül-orr-gégészeti vizsgálat is volt. Az orrmelléküregek gyulladása is okozhat fejfájást, valamint vérszegénység, vashiány, magas vérnyomás, hogy csak néhányat említsek a számos ok körül. A koponya CT-t gondolom neurológus indikálta, célszerű lenne felkeresni őt a lelettel, valamint háziorvosát a további vizsgálatok (pl. fizikális vizsgálat, labor) érdekében.
Kedves Szabolcs! Véleményem szerint andrológiai jártassággal rendelkező urológushoz lenne célszerű fordulnia, valamint általános belgyógyászati vizsgálat is javasolt. Sajnos nem ismerem a székesfehérvári lehetőségeket. Üdvözlettel.
Tisztelt Levélíró, amennyiben tüneteket észlel, keressen fel STD szakrendelést vagy bőr és nemi beteg gondozót.
Tisztelt Kérdező! Leveléből kitűnik, hogy a bőrgyógyász által javasolt terápia hatásos a bőrproblémára. Szintén kiolvasható, hogy azt tapasztalja, hogy stresszes állapotok rontják a bőrtüneteket. Tulajdonképpen Ön is érzi, hogy alapvetően pszichés háttere is van a bőrjelenségeknek. Mindezek miatt úgy gondolom, pszichiáter/pszichoterapeuta tudna Önnek segíteni a lelki háttér feltárásában illetve a szorongások oldásában. Üdvözlettel.