Vérzészavar, mikor menjek orvoshoz?

Mitől válhat rendszertelenné a menstruáció? Hány ilyen alkalom után ajánlott orvoshoz fordulni?

▼ hirdetés

WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció, vérzészavar témában

A női szervezet nagyon érzékeny. Vérzészavart nagyon sok betegség okozhat, mind lelki, mind fizikai okok vezethetnek rendellenes vérzéshez. Emiatt egy-egy vérzés kimaradás, késés, esetleg korábban jelentkező menses miatt nem kell orvoshoz menni, hacsak egyéb panaszok nincsenek (görcsös alhasi fájdalmak, esetleg túl bő, vagy túl sokáig tartó vérzés, ami jelentős vérveszteséget is okozhat, nagy súlyvesztés, stb.). Amennyiben a vérzészavar gyakran ismétlődik, állandósul, és elmúlt már 18 éves, a menses rendezése miatt érdemes felkeresni a nőgyógyászatot.

WEBBeteg szerkesztőség
Itt kérdezhet
Kérdés: 2009-07-22 17:41:50 ; Megválaszolva: 2009. július 22., 17:41

CIKKAJÁNLÓ
Egymillió migrénes
A te életedet mennyiben befolyásolja a migrén? Alábbi tesztünkből kiderül.
Amire a férfiak a leginkább kíváncsiak
A legfontosabb kérdések és válaszok a férfiegészségről.
Dysmenorrhoeának nevezzük a rendkívül erős görcsökkel, kismedencei fájdalommal, gyengeséggel járó menstruációt. A dysmenorrhoea lehet enyhe - ha csak néhány órá...
Minden nő életében van olyan szakasz, mikor nehezebben éli meg a menstruációval járó tüneteket. Vannak, akiknél ez enyhébb lefolyású, míg mások ezeket a tünetek...
Kétszer több nő szenved a migréntől, mint férfi, ami leginkább a hormonális faktoroknak tudható be.
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2. éve nagyon kimerült vagyok menstruáció alatt,menstruációm nagyon fájdalmas, vérzésem bőséges,végig nagyon rosszul vagyok. Hangulatom...
Tisztelt Doktor Úr! Babát szeretnénk a párommal,de két évig többször volt hüvelyi folyásom,egyszer gyulladásom, candidám (ezek ki lettek kezelve antibiotikumma...
Kérdésem: 56 éves vagyok,3 hónap után ismét menstruatios vérzés jelentkezett. 1,5 éve ( akkor még rendszeres volt a vérzésem) köztes vérzés miatt fractionalt ...
Kedves Doktor ur/no! A fogamzasagatlo tablettat - Omission Daily - 5 ev szedes utan abbahagytam Juliusban. Mar tobb mint 3 hete nem szedtem amikor megjott 28 n...