Here idegi sérülése

Krónikus herefájdalmat érzek 2015.októbere óta. Ing betűrése közben, felülről középső újjal megböktem véletlenül a bal herém tetejét. Erős szúró, hirtelen fájdalmat éreztem, de gondoltam elmúlik hamarosan. Sajnos nem így lett és zavaró tompa állandó feszítő fájdalom maradt az érintett helyen. Ultrahang vizsgálatra mentem ami negatív lett. A problémám nem szűnt meg. Nappal nagyjából nem vettem tudomást a fájdalomról inkább este volt érzékelhető és még az alsónadrág viselése is kellemetlenné vált. Az andrológus annyit mondott, hogy a herezacskó bőrében csípődhetett be egy ideg, azt érezhetem, majd elmúlik. 1 hónap mulva megismételtem vizsgálatot, de az sem mutatott kóroseltérést és az orvos azt ismételte felszini fájdalom lehet és az ideget érezhetem. 2016. áprilisára a fájdalom megszűnt és az alsónadrág viselése sem volt probléma. Egy pár napja azonban egy keresztbe rakott láb pozíció ismételten előhozta a tompa fájdalmat, ami azóta is megvan és inkább este figyelek fel rá jobban. Kérdésem, hogy valóban lehet, hogy az ideget szúrtam meg az újjammal és az fáj, vagy más lehet a baj? Mit tehetek, hogy panaszaim elmúljank? Van értelme egy harmadik ultrahangos vizsgálatnak, milyen gyakran javasolt a kontroll? Ha egyszer elmúlt a fájdalom, miért jött elő ismét a semmiből? Az andrológus javasolta, hogy jegeljem az segít, ha az ideg fáj. A fájdalom nem erős, de jegelésre talán jobb, nem egyértelmű. Csak 2x próbáltam és a jegelést követően kb 30 percel egyszer egyszer bele nyilalást éreztem a fájó terület felöl...

▼ hirdetés

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a herefájdalom témában

Kedves Kérdező! A herét ellátó ideget újjal történő megbökéssel nem lehet megsérteni. Az ing betűrése és a fájdalom közt semmilyen oki összefüggés nem lehet, csak véletlen időbeni egybeesés. A keresztbe tett lábbal hasonló a helyzet.Negatív urológiai vizsgálat esetén a panaszok szervi okát, -ha van ilyen egyáltalán, - az ágyéki gerinc rendellenességében lehetne keresni, ezért ennek MRI vizsgálatát javasolom. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. június 01., 22:06 ; Megválaszolva: 2016. június 02., 07:06

CIKKAJÁNLÓ
Hüvelygomba és fogamzásgátló
Online konzultáció
Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
Az alvás az ember életétől elválaszthatatlan folyamat, melynek zavarai jelentősen rontják az életminőséget, negatívan befolyásolják a társas kapcsolatokat, a mu...
Az agyi keringés fenntartása nélkülözhetetlen fontosságú az ember számára. Az agyi véráramlás percenként 750-800 ml, azaz az összesen keringő vér 15-20 százalék...
A szédülés fokozza a sérülések és balesetek kockázatát, kezeletlen szédülés esetén pedig egy esetleges súlyosabb, veszélyes betegség is a háttérben maradhat. Ép...
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
1-2 honapja eletem legstresszesebb idoszaka utan kezremeges illetve testszerte jelentkezo izomrangasaim vannak. Ettol nagyon elkezdtem szorongni ALS vagy SM bet...
Kedves Doktornő ! Kb 1 éve tapasztalom és egyre sűrűbben , hogy hosszabb vezetés után / 30 -40 perc/ a jobb combom alsó részén fájdalom lép fel ha a combom fel...
2 éve volt egy enyhe sztrókom. A féléves kontrollon azt mondták, a nootropil elhagyható. De szedtem tovább. Sztrók után fél évvel arra ébredtem hajnalban oldalf...
Tisztelt Doktornő! Testvérem több évtizeden át ülőmunkát végzett, intenzív számítógép használat mellett, ami a nyakán „banyapúpot” eredményezett, sűrűn előford...
Szèp Napot Doktornő! Olyan problèmàval fordulok Önhöz,hogy 8 èves fiam pár hónapja nem folyamatosan ,de gyakran làbujjhegyezve jàr! Ami még ijeszt olvastam a ...