Biológiai terápia: mi ellen jó?

Hallottam egy speciális infúziós kezelési formáról, mely meggyógyítja a gyulladt ízületeket. Nekem is bedagadnak gyakran az ujjaim, nekem nem lehetne ilyet adni?

WEBBeteg szakértő válasza a biológiai terápia, ízületi gyulladás témában

Ez, amiről Ön hallott, a biológiai terápia. Gyulladáscsökkentő gyógyszer, mely a gyulladásos folyamat egy speciális pontján fejti ki hatását. Valóban igen hatékony gyógyszerek, de nem lehet akármilyen betegségben adni. Ha ez a duzzanat valójában kopásos ízületi betegség következménye, meszes csontkinövés, akkor nem kaphat ilyen gyógyszert. A biológiai terápiás szereket csak rheumatoid arthritis, gyermekkori sokízületi gyulladás, Bechterew kór, és pikkelysömörhöz társuló ízületi gyulladás esetén lehet alkalmazni.

Dr. Fáklya Mónika
endokrinológus, gyermekgyógyász
Itt kérdezhet
Kérdés: 2010-04-09 14:29:09 ; Megválaszolva: 2010. április 09., 14:29

CIKKAJÁNLÓ
Férfi inkontinencia
Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
Tiszta orrok, nyugodt napok
Ízületi gyulladásnak nevezzük bármely ízületünk gyulladással járó megbetegedését, mely jelentkezhet heveny vagy krónikus formában, érinthet egy vagy több ízület...
A reumatoid artritisz (RA) egy hosszan tartó, progresszív sokízületi gyulladásos megbetegedés. Adott genetikai hajlam és egy jelentkező kiváltó tényező, pl. fer...
A reumás láz nevű súlyos megbetegedés a szívet, az ízületeket, az idegrendszert és a bőrt érintheti. Napjainkban szerencsére egyre ritkábban fordul elő. A beteg...
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni abban h június óta a karjaimban izomfájdalmat érzek a térdeimben szintén fájdalmat! Es a derekam nagyon fáj! Időnkét kicsit...
Tisztelt Doktornő, lassan két éve többé kevésbé folyamatosan küzdök izommerevséggel és izomfájdalmakkal, amik szimmetrikusan mindkét lábamban, főleg a combomba...
Alsó vegtagba sugárzó fajdalom miatt mentem MR vizsgálatra.Ezek után 12 hete IDET beavatkozást hajtottak végre.De panaszaim nem múltak járni és talpon lenni ali...
Tisztelt Doktornő! Két hónapja érzek enyhén sajgó-szúró jellegű fájdalmat a bal lapockám környékén. Mozgásra nem,inkább éjjel,huzamosabb ideig tartó fekvésnél ...
Tisztelt Doktornő/Doktorúr, 4 hónapos kislányommal ma voltam újra csípő uh kontrollon. Június 17.-én a 3 hónapos vizsgálaton az uh eredmény az alábbi volt: J...