Miért fáj még mindíg?

Alsó vegtagba sugárzó fajdalom miatt mentem MR vizsgálatra.Ezek után 12 hete IDET beavatkozást hajtottak végre.De panaszaim nem múltak járni és talpon lenni alig tudok sokszor elviselhetetlen fájdalmam van dolgozni képtelen vagyok.Mit jelent ez a lelet és miért nem volt hatásis az IDET?

Dr. Bálint Anita válasza a fájdalom témában

Kedves Kérdező! Itt az MR lelet értékelése: Az ágyéki hajlat kiegyenesedett, és itt egy enyhe bal oldalra hajló gerincferdülés látható, melynek legnagyobb görbülete az ágyéki 4-5 csigolyák magasságában van. Az ágyéki csigolyákon végig mérsékelt degeneratív eltérések láthatóak, melyek felfoghatóak gerinc sérv előtti állapotnak is. Az ágyéki 4-5-ös és 5-ös keresztcsonti I. csigolyák közötti korongokon már nagyobb mértékű a kiboltosulás, illetve itt már csontnövedék is látható. A csontnövedék és a kezdődő gerincsérv együtt bal oldali ágyéki 5-ös ideggyököt eléri és azt nyomja. Az IDET két okból sem lehetett hatásos: Az egyik az, hogy az IDET terápia nem hat a csontnövedékek okozta nyomatásos panaszokra. A másik az, hogy az IDET terápia hatása nem azonnal jelentkezik. A fájdalom sokszor az első napokban még fokozódhat is. Az IDET terápia után fontos a megfelelő gyógytorna esetleg fizikoterápia alkalmazása. Az IDET utáni első hónapban a könnyű séta megengedett, és szakember által vezetett könnyú nyújtási gyakorlatok. A 2-3. hónapokban fontos a rendszeres gyógytorna az emelés, hajlítás és hosszú ülés kerülése. A fájdalom az első pár napban fokozódhat. A fizikoterápia a helyreállítás szükséges eleme. Az IDET utáni első hónapban tervezzen sétát és könnyű nyújtást az orvosa által előírtak szerint. Az első 2-3 hónapban gyakoroljon az utasítások szerint, és kerülje az emelést, hajlítást és a hosszan tartó ülést. Az IDET kezelést kapók általában 5-6 hónapot kell hogy várjanak, mire sielést, futást vagy akár a tenniszt gyakorolhatnák. Üdvözlettel: Dr. Bálint Anita

Kérdés: 2019. augusztus 02., 21:26 ; Megválaszolva: 2019. augusztus 06., 13:05

CIKKAJÁNLÓ
Rendszeresen gyógyszert szed?
Pár kattintással ellenőrizheti szervezete magnézium szükségletét.
A nagy visszérteszt
Tesztelje visszerei állapotát, hiszen a betegség a férfiakat sem kíméli.
Ízületi gyulladásnak nevezzük bármely ízületünk gyulladással járó megbetegedését, mely jelentkezhet heveny vagy krónikus formában, érinthet egy vagy több ízület...
A fájdalom nagyon sok formában jelentkezhet, minden formája figyelmeztetés az agynak, hogy a test valamely pontján nincs rendben valami, ezért mindig komolyan k...
A Sudeck-szindróma egyfajta krónikus fájdalom, amely általában az egyik karon vagy lábon jelentkezik. A fájdalom általában egy sérülés, műtét vagy akár vaszkulá...
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tisztelt Doktornő, panaszom a következő: a jobb nagylábujjamban teljesen esetleges időpontokban erős nyilallást érzek, olyan jellegű az érzés, mint amikor a fo...
Üdvözlöm! Kérdésem az lenne, mtől lehet, hogy az egesz testemben izomfájdalmat és izomfeszülést érzek! Néha kevésbé fájdalmas de van hogy a munkámban is lelassí...
Jónapot kívánok! Körülbelül fél éve scheuermann kórt diagnoztizáltak nálam, amely meghaladja a 90 cobfokot, így műtétre jegyeztek elő, amely egy év múlva lesz. ...
Technika:Sagittalis síkú T1, T2, STIR, coronalis és axialis síkú T2 méréseket készítettünk. Anamnézis: 2 nyaki sérve van, nyaki fájdalom, bal karja zsibbad. A c...
Tisztelt doktornő! Körülbelül 2 éve küzdök fartályi- keresztcsonti fájdalommal, ami többnyire reggel a legrosszabb. Hosszabb ülés is fájdalmat okoz, de általába...