A gyakori vizelés inkontinencia vagy más?

Gyakori vizelési ingerem jelentkezik, amit nehezen tudok visszatartani, de nem cseppen el, csak hirtelen elkezd hullámokban feszíteni. Igaz, napi 3-5 liter folyadékot iszom, van úgy hogy egyszerre 5-7 dl is.

WEBBeteg szakértő válasza a inkontinencia témában

A gyakori vizelési inger nem egyenlő az inkontinenciával. A bő folyadékfogyasztás okozhat gyakori vizelési ingert, de a cukorbetegség jele is lehet a fokozott folyadékfelvétel és a fokozott vizelés is. Ellenőriztesse vércukrát, ha rendben találják, próbálja meg 2-2, 5 l köré csökkenteni a napi folyadékbevitelt.

Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

WEBBeteg szerkesztőség

Orvos válaszol

Kedves Kérdezőnk!

Az SMS díja bruttó 508 Ft/SMS.
Részletesen a szolgáltatásról, ügyfélszolgálat elérhetőség

1. Küldje el a WEBBETEG szót a következő telefonszámra: 06-90-643-644
2. Írja be a válaszüzenetben kapott kódot a következő oldalon!
3. Írja le kérdését szakértőnknek!

KÉRDÉS FELTEVÉS

CIKKAJÁNLÓ

Intim védelem
Hogyan előzhetjük meg a hüvelyfertőzéseket, illetve kiújulásukat? (x)
Intim védelem
Hogyan előzhetjük meg a hüvelyfertőzéseket, illetve kiújulásukat?
A vizeletinkontinenciától szenvedő emberek bőre különleges bánásmódot igényel mind a tisztálkodás, mind az ápolás terén. A legtöbb érintett az idősebb korosztál...
A vizelet inkontinencia hátterében számos probléma állhat, de bármi is a kiváltó ok, egy biztos: ahhoz, hogy a tünetek enyhüljenek, az izomzat eredeti állapotán...
Tisztelt Doktor ÚR! Előzőleg kérdeztem Öntől, s stressz inkontinenciámra egy bizonyos "háló" beültetését javasolta.Erről szeretnék bővebb információt kapni: ...
Tisztelt Doktor Úr! Több éve állandóan fennálló tüsszentéskor, nagyobb súly emelésekor....s egyéb hasonló esetben előforduló vizelete elcsöppenésem, sőt nagyo...