Adható e augmentin helyett a curam375mg-os készítmény?

tegnapra a kisfiamnak nagyon megfájdult a torka, nyelni sem bírt, belázasodott.az elózményében az szerepel, hogy én meg szombatra.ugyanezen tünetektől szenvedtem.-ek.ma elvitte a férjem a gyerekorvoshoz, aki nem tudta, hogy a dávidkának az augmentin hasmenéses reakciót váltott ki, ezért nem adtuk neki innentől kezdve.de ma a gyermekorvos ezt írta ki, a gyógyszertárban kértük helyettesítsék mással.és a curam375mg-os készítményt adták ki, de haza érve olvastuk a tájékoztatóban, hogy 12 éven aluli gyermekeknek nem ajánlott a szedése. Akkor most adjam e neki, vagy ne. a recepten látták, hogy 7 éves a kisfiú.? elóre is köszönöm a válaszukat...

▼ hirdetés

Dr. Molnár Anna válasza a antibiotikum témában

Kedves Kérdező! Az Augmentin és a Curam gyógyszereknek azonos a hatóanyaga (amoxicillin+clavulan sav). A gyógyszerész egész biztosan csak az eredetileg felírt mennyiségű, azzal azonos dózisú gyógyszert ad ki! A laza székletürítés elkerülése céljából javasolt az antibiotikum adása mellett probiotikum szedése!

Dr. Molnár Anna
Dr. Molnár Anna
gyermekgyógyász
Itt kérdezhet
Kérdés: 2011. augusztus 15., 21:15 ; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 00:29

CIKKAJÁNLÓ
Készülj fel a második hullámra!
Merevedési probléma
Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.
A Crohn-betegség kezelése elsősorban gyógyszeresen történik, bizonyos esetekben azonban műtéti beavatkozásra van szükség. A megfelelő kezelés segítségével a Cro...
A probiotikumok azok a baktériumok, melyek együtt élnek velünk, de nem okoznak megbetegedéseket. A barátságos baktériumok segítik az emésztést, védik a szerveze...
A probiotikumok bizonyítottan hasznosak az olyan antibiotikumhasználat okozta mellékhatások megelőzésére és kezelésére, mint a hasmenés vagy hüvelyi fertőzések....
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Tisztelt Doktor! Kisfiam vizelet vizsgálaton volt és az Amorf szemcsék 114/ltr. 3 éves korától előjön neki stressz alapon a gyakori vizelés. Ki lett vizsgálva...
Üdvözlöm Nemrég írtam Önöknek hogy kislányom szerintem övsömörös. Tegnap elvittem orvoshoz és valóban az...egy durván 3cm és csík van melllkasa és a hasa közöt...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy 5 hónapos lassan 7kg-os kislány anyukája vagyok és ide s tova 2.5 hónapja tapasztaljuk a fogzás okozta tüneteket,amik nem sokk...
Jó napot gyermekem 6 éves érdeklődnek már adom egy ideje neki a marslakocskák imunno forte bodza izesitesut ez adható folyamatosan vagy mennyi időt kell pihente...
Tisztelt Doktor úr/asszony! 16 éves fiam Véreredmény eltérései: Haematokrit 0.453L/L,MPV 11.2fM, ALP 217.70 U/L,Triglicerid 0.40 mmol/l Húgysav 444.9 umol/l. M...