Teszt eredménye

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy ha egy rizikós kapcsolat után 2,5 évvel csináltattam lues szűrést, melynek eredménye: RPR-(Portnoy)-lemezreakció (kvalitatív) (Omega) NEGATÍV RPR-(Portnoy) - lemezre akció (kvantitatív) NEGATÍV Anti-Treponema pallidium partikula agglutináció (MAST) NEGATÍV Ez így azt jelenti, hogy nincs fertőzésem? (Azóta stabil kapcsolatban élek, későbbi fertőzés kizárt. Tüneteim nem voltak.) Vagy ilyen sok idő után lehet téves az eredmény? Ezek a laboratóriumi vizsgálatok mennyire megbízhatóak? Érdemes megismételni a vizsgálatot? Köszönöm válaszát!

▼ hirdetés

Dr. Sarkadi Adrien válasza a szifilisz, nemi betegség témában

Kedves Kérdező! Amennyiben Ön 2,5 évvel ezelőtt a szifilisz kórokozójával fertőződött volna, Ön jelenleg már a krónikus fertőzés szakaszában járna, melyben nagy valószínűséggel egyre széles körűbb szervrendszereket érintő, látványos tüneteket produkálna. Az Ön negatív eredményei véleményem szerint kizárják a fertőzés lehetőségét. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos

Kérdés: 2020. augusztus 07., 09:53 ; Megválaszolva: 2020. augusztus 29., 22:44

CIKKAJÁNLÓ
Merevedési probléma
Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.
A szifilisz (luesz, vérbaj) a régóta ismert nemi betegségek egyik klasszikus példája. Kórokozója a Treponema pallidum, amely szexuális úton terjed, átvihető köz...
A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek az orvoslás legkényesebb kérdéskörét képviselik, melyek miatt a tüneteket elszenvedő betegek nehézkes...
Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, marad...
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tisztelt Doktor Úr, Doktor nő! A pénteki nap folyamán egy hajléktalan hölgy segített nekem, mert bajba kerültem. Megkért, hogy cserébe vegyek tőle egy újságot,...
Tisztelt Hölgyem/Uram! 2020. augusztus 29-én és 30-án is más-más nővel bújtam ágyba. Az aktusnál használtam óvszert mindkét partnernél, de az orális szexnél e...
Remélem tud segíteni nekem HIV kockázatfelméréssel kapcsolatban. Van nekem egy barátom, aki augusztus 10-e körül jött Koreából ösztöndíjjal. TUDTOMMAL heterosz...
Üdvözletem! Előre is elnézést kérek, hogy egy ilyen piszlicsáré (nagyon bízom benne, hogy valóban az) dolog miatt írok, de nagyon megrémültem. Egy sráccal vol...
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék kizárni egy dolgot. Kb 2 hete pici folyásom volt. A nőgyógyászom vett kenetet. Megjött az eredmény. Szerinte nemi úton terjedő b...