Condyloma betegség és lézeres kezelés

Tisztelt Doktor! A baránőmnél diagnosztizáltak condyloma nevezetü betegséget, őt kezelték lézeres mütéttel és semmi mással (bár sztem ennyi nem elég)! Mivel az orvos semmi felvilágositást és információt nem adott erről a betegségről, szeretnék itt érdeklődni, hogy nekem mint a párjának semmi tünetem nincs de mégis mit kéne ilyenkor tennem, mivel voltunk együtt ezért gondolom a virus bennem is megtalálható és nem szeretném, hogy tőlem visszakapja ismét a betegséget. Tehát a kérdésem igazából mind a 2-re vonatkozik mit kéne csinálnunk mi a teendőnk ilyenkor? Segitségét előre is nagyon köszönöm Tisztelettel István

▼ hirdetés

Dr. Bodnár Edina válasza a condyloma témában

A HPV-t az immunrendszer le tudja győzni, ezért tünetmentes állapotban teendőt nem igényel. A partnerének fél évente rákszűrés javasolt. Illetve használjanak fél-egy évig óvszert.

Kérdés: 2015. június 22., 11:33 ; Megválaszolva: 2015. június 28., 18:56

CIKKAJÁNLÓ
Az urológus is csak ember
Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
Hüvelyfolyás és terhesség
Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, tünet...
A lázgörcs - bár epilepsziás jellegű roham, de - nem epilepszia! Ez egy korhoz kötött, genetikai eredetű alkalmi roham, ami csakis gyermekkorban, 3 hónapos és 5...
A septicaemia a szervezetben zajló fertőzés, szepszis súlyos, előrehaladott állapota. A szervezet szisztémás válaszát a véráramba jutó, keringő, fertőzést okozó...
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Mindketten Covid fertőzöttek vagyunk a feleségemmel.Én kaptam el előbb,aztán a feleségem,és a fiam...Rögtön külön szobába költöztem,és próbáltam elkülöníteni ma...
Tisztelt Hölgyem/Uram! Nekem par honapja diagnosztizálták. Egy kisebb szemölcs volt a húgycsövem végén, azt kimetszették, irtak fel virus ellen gyógyszert(isop...
Tisztelt Válaszadó! Az idősebbik keresztlányom (44) egyik fia (18) tavasz végén – nyár elején átesett a Covid-19 víruson, amely viszonylag enyhe tünetekkel jel...
Üdvözlöm! Kb 3 nappal ezelőtt megharapott a saját kutyánk.. ezzel még nem is lenne baj de az idei évben még nem kapott veszettség ellenes oltást, azonban a kut...
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A szájüregi HPV vírus veszélyesebb, mint a méhnyaki? Az interneten nagyon ijesztő, ahogy írnak a szájüregi Hpv-ről. Ha ennyire gy...