az augmentin alkalmas a gonorrhoea kezelésére?

Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy néhány hónappal ezelőtt volt egy partnerem akivel védekezés nélkül létesítettünk sexuális kapcsolatot, és a napokban közölte, hogy panaszai voltak, elment orvoshoz és nála megállapították hogy trippele van, és én is elkaphattam. Viszont október környékén felfázáshoz hasonló tüneteim voltak megfázással kísérve amire augmentin duot szedtem. A panaszaim el is múltak. A kérdésem az lenne, hogy az augmentin elpusztítja a trippelt okozó baktériumot? vagy nem használt semmit és ha esetleg én is elkaptam akkor még ugyanúgy bennem van és fertőző? Válaszát előre is köszönöm!

▼ hirdetés

Dr. Bodnár Edina válasza a gonorrhoea témában

Az Augmentin a szokásos adagban nem gyógyítja a betegséget, ezért tünetmentes hordozóvá válhat. Forduljon személyesen Bőr-és Nemibeteg Gondozó Intézetekhez.

Kérdés: 2012. december 26., 15:52 ; Megválaszolva: 2012. december 28., 21:25

CIKKAJÁNLÓ
Készülj fel a második hullámra!
Merevedési probléma
Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.
A gonorrhoea (más neveken tripper vagy kankó) a klasszikus nemi betegségek közé tartozó kórkép, a nemi szervek és a húgyutak gyulladásos megbetegedése. Kórokozó...
A női vagy férfi húgycső heveny vagy krónikus gyulladását urethritisnek (húgycsőgyulladásnak) nevezzük. A gyulladás leggyakrabban szexuális úton szerzett bakter...
Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, marad...
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tisztelt Doktor Úr, Doktor nő! A pénteki nap folyamán egy hajléktalan hölgy segített nekem, mert bajba kerültem. Megkért, hogy cserébe vegyek tőle egy újságot,...
Tisztelt Hölgyem/Uram! 2020. augusztus 29-én és 30-án is más-más nővel bújtam ágyba. Az aktusnál használtam óvszert mindkét partnernél, de az orális szexnél e...
Remélem tud segíteni nekem HIV kockázatfelméréssel kapcsolatban. Van nekem egy barátom, aki augusztus 10-e körül jött Koreából ösztöndíjjal. TUDTOMMAL heterosz...
Üdvözletem! Előre is elnézést kérek, hogy egy ilyen piszlicsáré (nagyon bízom benne, hogy valóban az) dolog miatt írok, de nagyon megrémültem. Egy sráccal vol...
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék kizárni egy dolgot. Kb 2 hete pici folyásom volt. A nőgyógyászom vett kenetet. Megjött az eredmény. Szerinte nemi úton terjedő b...