Létezik férfi fogamzásgátló?

23 éves nő vagyok, és már évek óta szedek antibébi tablettát. Mostanában elkezdtem rosszul lenni a gyógyszertől, ezért párommal úgy döntöttünk, hogy más védekezési módot keresünk. A konkrét kérdésem az lenne, hogy léteznek-e férfi fogamzásgátló tabletták, mennyire hatékonyak, mennyibe kerülnek, és hogyan tudna a párom feliratni egy ilyent magának?

▼ hirdetés

WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

Jelenleg a "férfi fogamzásgátlásnak" ilyen formája nem ismeretes. Létezik a férfi ondóvezetékek lekötése, de az egy visszafordíthatatlan állapotot idéz elő, emiatt szigorú szabályokhoz kötött (legalább 40 év, három gyerek, több hónapos gondolkodási idő).

Több lehetőség van. A legegyszerűbb a nőgyógyászával konzultálni: kideríteni, hogy valóban a gyógyszertől van-e rosszul, ha igen akkor egy másik, más hatóanyag elosztású készítményt kipróbálni.

A női fogamzásgátlásnak vannak más módjai is, például a hurok, amely egyszerű, észrevehetetlen, biztonságos. Másrészt használhatnak óvszert is, amely a kezdeti ellenérzések ellenére kellő hozzászokás és gyakorlat révén egyszerű, higiénikus és jó módszer lehet.

Üdvözlettel:Dr. Kocsis István urológus

 

WEBBeteg Szakértő
Orvos
Itt kérdezhet
Kérdés: 2008-10-28 22:19:33 ; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:28

CIKKAJÁNLÓ
Merevedési probléma
Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.
Fogamzásgátló tabletta váltása történhet valamilyen probléma miatt, mely leggyakrabban a közti vérzés, libidócsökkenés, migrén, emlőfeszülés, rossz közérzet, sú...
A fogamzásgátló tabletta igen megbízható, kényelmes, biztonságos módszer, de ahhoz, hogy valóban megfelelően működjön, mindennapos odafigyelésre is szükség van!...
Komolyabb betegség esetén általában gyógyszerek szedésére kényszerülünk. Ha a gyógyszer kifejtette hatását, és a betegség elmúlik, általában még a gyógyszer nev...
Kérdések és válaszok: Férfiegészség
Tisztelt doktor úr! Rutin szűrővizsgálaton a tumormarkerek között 73 U/l TPA értéket mértek. Ez nagyon közel van a 75-ös határértékhez. A többi marker alacsony,...
Üdvözlöm. Egy hónapja észre vettem bal here felett egy duzzanat van, ami följebb is kitapintható hosszú cső szerű! Napokban viszont észre vettem hogy nagyobb ...