Mi okozhatja a rosszulléteket?

Kedves Webbeteg! Nem nagyon tudok már honnan segítséget kérni, sajnos csak a sötétben tapogatózok hetek óta hiába voltam már vizsgálatokon. Jellegzetes tüneteket produkálok, de hiába készítettem el több vizsgálatot semmi rendelleneset nem találtak. Teljes laborvizsgálatot csináltattam, minden érték tökéletes, sem gyulladás, sem magas vércukorszint, sem más szervi alulműködést nem mutatott ki az eredmény. Füll-orr gégész sem talált semmit. Vérnyomásom tökéletes, mégis szinte naponta többször rosszul leszek. Naponta elfog a teljes tompultság, elnehezedik a fejem, teljesen zavarttá és dekoncentrálttá válok. Ehhez szédülés, émelygés párosul. Nyomást érzek az orromban, és a fejemben, ami borzasztóan lelohaszt. Hol a homlokomban, hol a fejem legtetején érzek tompaságot, nyomó érzést, mintha ráültek volna a fejemre, és mintha a szemeimet belülről nyomnák. És ez teljesen össze-vissza, rendszertelenül jelentkezik, általában reggel és este nem, napközben meg teljesen random. Hol étkezés előtt, hol étkezés után. Tényleg semmihez sem tudom kötni mi okozhatja. Viszont olyan szinten érzem a tompa nyomást/fejfájást a fejem tetején, hogy meggátol a mindennapi teendőimben, semmit nem tudok végezni, mert nem tudok figyelni. Hétköznapi dolgok is nehézzé válnak tőle, nem úgy reagálok dolgokra, az érzékszerveim is tompulnak olyankor. Egyetemistaként eléggé stresszes és nehéz életet élek, de még a legnehezebb vizsgáim után sem jelentkezett ilyen. Nagyon jól bírtam, mindig. Félek, hogy komolyabb baj is okozhatja. Megköszönnöm, ha legalább iránymutatást tudnának adni, milyen betegségre utalhatnak ezek a tünetek. Már mindenre gyanakodtam, a magas vérnyomástól kezdve a magas vércukorszintig, de az értékeim alapján pedig rendben vannak azok is.

▼ hirdetés

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a rosszullétek témában

Kedves Kérdező ! Panaszait a stressz és a kimerülés együttesen okozhatja.a a leletei negatívak,feleslegesen ne kutasson relytélyes betegségek után. Igyekezzen a szellemi terhelés optimalizálására úgy, hogy jusson idő a fizikai regenerálódásra is.Egészséges testmozgás,amihez kedve és tehetsége van. Konditerem, futás, úszás, mind lehetséges. Rendszeres ,egészséges táplálkozás.Időnként kikapcsolódás a monoton tanulásból. Ezek a szükséges "gyógyszerek". Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. december 03., 21:35 ; Megválaszolva: 2019. december 07., 07:36

CIKKAJÁNLÓ
Sport és immunrendszer
Hogyan befolyásolja a testmozgás az immunitást?
Divatdiéták
A sztárdiéták kevés eredményt hozhatnak. Szervezetünknek nagy károkat is okozhatunk velük.
Még napjainkban is folyik a vita a tenziós fejfájás lehetséges okairól, sőt még a betegség elnevezése kapcsán sincs teljes egyetértés. Az elmúlt évek során több...
A krónikus fájdalommal való együttélés nehéz feladat. A fizikai tünetek mellett a krónikus fájdalom szorongást és depressziót is okozhat, de befolyásolhatja a c...
Régóta ismert tény, hogy a nők körében gyakoribb a fejfájás megjelenése, mint férfiaknál. Ez a különbség a nemek között csak serdülőkor után jelentkezik és a vá...
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Három napja nem éreztem jól magam, fájt a fejem, fáztam. Vasárnap elmentem az orvoshoz mert belázasodtam. Írt fel gyógyszert, de aggaszt hogy a fejem szúr,lük...
Szép jó napot kívánok! a problémám a következő: egy ideje észre vettem, hogy fekvés közben ha a fejem nincs megemelve enyhe nyomás érzek a fejemben, ha ez pár p...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kisfiam most februárban lesz 12 éves. Panaszai tavaly szeptemberben kezdődtek:reggelente 2-3 napon keresztül szédülés, végtagzsib...
Kedves Doktorno/Doktor ur! A panaszaim nagyjabol egy-masfel eve kezdődtek, amikor is azt vettem eszre, hogy a masfel eves lányom felemelese vagy egy nehezebb s...
Tiszelt dr álango fej fájásal kuzök ritkál kiséri egy szörnyu roszullét ez félévente vagy évente egyszer történik velem homájosan látok a bal szememre zibad bal...