Baleset: lehetett-e belső sérülése?

A 3 és fél éves kislányom egy trambulinon rosszul esett el és a hasán fekve ért le. Kb. fél percig sem hangja nem volt és nem is sírt, csak nagyon ijedt arckifejezéssel nézett rám. Kb. háromszori ráfújásra levegőt vett és felsírt, de kiabált, hogy nagyon fáj a háta. Bepisilt (pedig sosem szokott),  és nem tudott a lábára állni néhány percig. Megdajkáltam, kicsit lenyugodott és lábra állítottam, fájlalta ugyan, de tudott járni. Estére már semmi baja nem volt, nem fájlalta, nem kékült be, nem dagadt be. A kérdésem az lenne, hogy ha ez így lezajlott, történhetett-e valami olyan sérülés, amit most nem vettünk észre, és később probléma lehet belőle?

▼ hirdetés

WEBBeteg szakértő válasza a baleset témában

Sajnálom, hogy kérdéséből nem derül ki, végül is milyen magasról esett le kislánya, mert ez nagyon fontos a lehetséges sérülések súlyosságának megítélésében.

Leírása szerint mindenképpen eszméletvesztése volt, és bár szerencse, hogy nincsenek panaszai, sérülési nyomai, a belső sérülések nem láthatók kívülről, ezért mindenképpen gyermek sérülteket is ellátó baleseti sebészeten kell megmutatni a kislányt.

Nyitott kérdés, mi okozta a leesést, az sem kizárható, hogy ebben valamilyen rosszullét, akár enyhébb napszúrás is szerepet játszott.

Üdvözlettel: Dr. Ács Gábor

Kérdés: 2009-08-09 10:23:42 ; Megválaszolva: 2009. augusztus 09., 10:23

CIKKAJÁNLÓ
Inkontinencia?
Kattintson, rendeljen most ingyenes postázással termékmintát a TENA Lady termékeiből.
Hüvelyszárazság
Gyakran már a szülést követően, akár néhány napon belül is jelentkezhet.
A zenei fesztiválok jó alkalmat teremtenek a fiatalok számára a kikapcsolódásra, a zene élvezetére, a szórakozásra. Azonban, hogy a közösségben és barátokkal tö...
Gyermekeink boldogsággal élvezik a nyári vakációt, a jól megérdemelt szabadságukat, csakhogy a szülők többsége nem minden esetben nyugodt, mivel csemetéje felüg...
Magához a fürdőzéshez is számos óvintézkedés indokolt, a vízitúrázás pedig még rázósabb téma. Egy vízi kaland, kiváltképp az erre nyitottaknak különleges élmény...
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Szép estét! Panaszom a következő. 1 hete vagyok korházban, autó gázolt el miből kifolyólag tört 5 bordám, légmellem lett stb. De ami az igazán aggasztó hogy a m...
Tisztelt Doktor Nő! A napokban (Február 11.) szerencsétlenül léptem és kicsit megbicsaklott a jobb lábam. Utána pár óráig közepesen fájt a lábfejem / bokám k...
jonapot kivánok érdeklödnék hogy agusztus 15 én leforáztam a lábbam nagy része már gyogyult de van egy - két szakasz ahol nem akar már betadine kenöcsel meg bor...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma sajnos a hátamra ugrottam az ágyra örömömben. Amikor is egy reccsenést hallottam éreztem a torkomban, rögtön lezsibbadt a nyelvem. U...
Tisztelt Doktor úr/nő! A kérdésem a következo lenne. 4 nappal ezelőtt bevertem a homlo az ajtó keretébe, szennyes válogatás közben. Tompa de viszonylag erőseb...